Bayburt Protokolü Bayburt Üniversitesini Konustu

Bayburt Üniversitesinde ‘Üniversitemizin Dünü ve Bugünü’ baslikli bir söylesi gerçeklestirildi.

Bayburt Protokolü Bayburt Üniversitesini Konustu
Dede Korkut Külliyesi Rektörlük Makaminda gerçeklesen programa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen katildi.

Programin giris konusmasini yapan Vali Epcim, “Tarihe bir arsiv belgesi birakmak adina bir program gerçeklestirmek ve Bayburt Üniversitesinin dünü, bugünü ve gelecege dair stratejik planlarini degerlendirmek maksadiyla bir araya geldik. Bunu da sosyal medya araciligi ile sizlere ulastirmak istedik. Üniversiteler evrensel düsüncenin merkezleridir. Bu merkezlerden biri de süphesiz ki Bayburt Üniversitesidir. Tercih sürecinde olan gençlerimizi üniversitemizde ve sehrimizde görmeyi arzu ediyoruz. Genç ve dinamik bir üniversite olarak ülkemizin gelecegine hizmet eden Bayburt Üniversitesinin bugüne kadarki önemli gelisimine destek olan yönetici, akademisyen ve idari personellerine çok tesekkür ediyoruz. Üniversitenin kurulus asamasinda desteklerini esirgemeyen siyasilerimizi ve bürokratlarimizi da sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.

Bayburt Üniversitesinin bugünü ve gelecek planlarina dair degerlendirmelerde bulunan Rektör Türkmen ise; “05 Agustos 2021 tarihinde yapilan üniversitemiz senato toplantisinda; Üniversitemizde 2021-2022 Akademik Yili Güz Yariyilinin 20 Eylül 2021 tarihinde baslamasina ve mücbir bir sebep olusmamasi halinde egitim-ögretim hizmetlerinin tüm birimlerde yüz yüze egitim modeli ile gerçeklestirilmesine karar verildi.

Tüm ögrencilerimize, akademik ve idari personellerimiz ile sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Egitim-ögretim ortaminin yani sira sosyal tesisleri, kültürel alanlari, külliyelerin genis ferah olmasi, dijital alt yapisi ve pandemi kosullarina uygunluk noktasinda da Türkiye’nin yeterlilige sahip üniversitelerinden birisiyiz. Yeni dönemde ögrencilerimizi en saglikli ve verimli kosullarda üniversitemizde agirlamayi hedefliyoruz. Bizler, içerisinde bulundugumuz kusak üniversiteler arasinda oldukça iddiali bir konumdayiz. Bunun sürekliligini saglamak adina sürdürülebilir hizmetlerle birlikte önlisans, lisans ve lisansüstü birimlerimize kazandiracagimiz yeni bölüm ve programlarla da üniversitemizin gelisimini devam ettirecegiz.” diye konustu.

Bayburt Üniversitesinin kurulus asamasindan bahseden Milletvekili Battal’da, “Bayburt’un üniversiteye yürüyüs serüveni oldukça önemlidir. O dönemde Bayburt Üniversitesinin henüz bir binasi yokken bugün dört farkli külliyesi ile 14 binden fazla ögrenciye hizmet ediyor. Gerek fiziki gelisimi gerek teknolojik alt yapisi ile Türkiye’nin kendi kendine yeten nadir üniversitelerinden biri haline geldi. Bugün artik ülkemizin önde gelen birçok üniversitesinden Bayburt Üniversitesine övgüler yagiyor. Bu basariyla ne kadar övünsek azdir. Bu süreçte bizlere sonsuz destek sunan basta dönemin basbakani olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Beyefendiye, siyasi büyüklerimize, bürokratlarimiza, is adamlarimiza tesekkür ediyoruz.” dedi.

Bayburt Valiligi ve Bayburt Üniversitesi sosyal medya hesaplarindan da canli olarak yayinlanan program hatira fotografi çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA