Arapgir'e Atik Su Aritma Tesisi Insa Ediliyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü'nce Arapgir ilçesine ileri biyolojik atik su aritma tesisi insa ediliyor.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, insasi devam eden aritma tesisini inceledi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Tüfenkci, Arapgir'in kanalizasyon sularinin aritilarak dogaya kazandirilmasinin önemine isaret ederek, tesisin kurulmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Gürkan ise atik su aritma tesisinin fiziksel olarak yüzde 70 oraninda tamamlandigini aktardi.

Çevre düzenlemeleriyle en kisa zamanda tesisin tamamlanacagini belirten Gürkan, "Göreve geldigimiz günden itibaren asfaltsiz yol, susuz bir ev dahi kalmayacak demistik. Akarsulara atik sularin karismamasi için de gerekli çalismalarin talimatini vermistik. Netice itibariyle 12 aritma tesisi ihalesi yaptik. Arapgir'e insa ettigimiz tesisin maliyeti 15 milyon liradir. Bu tesisimizle Arapgir'in gelecek 100 yilini garanti altina aliyoruz." ifadelerini kullandi.

Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu da ilçeye yapilan altyapi yatirimlarindan dolayi tesekkür etti.

Kaynak: AA