Sultanbeyli'nin Asi Tablosu Hedefi Mavi Kategori
Sultanbeyli Kaymakamligi tarafindan yürütülen yogun çalismalar ve “Asilama Seferberligi” neticesinde ilçede 18 yas üstü 130 bin 875 vatandas 1. doz korona virüs asilarini oldu. Asi tablosu rengi turuncu olan ilçenin hedefinde mavi kategori var.

hanelere ziyaretler gerçeklestiriyor. Ayrica ekip Sultanbeyli Kaymakamligi hizmet binasinda gelen vatandaslar ve çalisan personele görüsüyor. Yapilan görüsmelerde
Covid-19 asisi hakkinda bilgilendirmelerde bulunuyor, asi olmaya davet ediyor. Mahalle muhtarlari da henüz asilarini olmayan vatandaslari ev ev, dükkan dükkan
dolasarak Covid-19 asisi hakkinda bilgilendiriyor ve asi olmaya davet ediyor. Sultanbeyli Kent Meydaninda kurulan asi çadirinda Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri, Covid19 asisinin uygulanmasini yayginlastirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla asilama çalismasi gerçeklestirdi. Ayrica vatandaslara toplu SMS gönderimi, afis, brosür ve sosyal medya paylasimlari yapilarak, yazili ve görsel basinda tanitim yapilmaya devam ediliyor.
Hedefimiz mavi kategori
Sultanbeyli Kaymakami Metin Kubilay konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Yürütmüs oldugumuz “Asilama Seferberligi” kampanyasiyla 18 yas üstü toplam asilama oranini yüzde 52,9’dan yüzde 55’e yükselttik. 65 yas ve üstünde asilanma oranimizi yüzde 89’a çikarttigimiz gibi 18 yas üstü toplam asilama oranimizi da yüzde 55’ten yüzde 75 ve üzerine tasiyarak mavi kategoriye geçmeyi hedeflemekteyiz. Sultanbeyli Belediyemiz, kamu kurumlarimiz, muhtarlarimiz ve tüm saglik çalisanlarimiz asilama konusunda bizlere her türlü destegi veriyor ve vatandaslarimizi gerektiginde ev ev, dükkan dükkan gezerek Covid-19 asisi konusunda bilgilendiriyor, onlari en yakin saglik kurulusuna yönlendirerek asi olmalarini sagliyor. Bu virüsünü yenebilmemiz için 18 yas üstü tüm vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum” dedi.
