(Özel) 600 Yillik Hamam Defineciler Tarafindan Talan Edildi

Çatalca Kalfaköy’de bulunan 2. Beyazit tarafindan yaptirilan tarihi hamamin bakimsiz ve harabeye dönmüs olmasi köy halkinin tepkisini çekiyor. 2 yil önce yaklasik 100 kiloluk altin kazani çalan definecilerin tahrip ettigi tarihi hamam havadan drone ile görüntülendi.

(Özel) 600 Yillik Hamam Defineciler Tarafindan Talan Edildi
Av merakiyla taninan II. Beyazit Çatalca’daki Kalfaköyün cografyasini çok begenmis, bundan dolayi mahalleye bir av köskü ve bir köy hamami yaptirmisti. Horasan Türkleri tarafindan “Halife Köy” adi ile kurulan ardindan Cumhuriyetin ilk yillarinda köyün adi “Kalfaköy” olarak degistirilen köyde birçok tarihi eser bulunuyor. Yaklasik 600 yillik olan tarihi hamamin yikik bir durumda olmasi ve defineciler tarafindan talan edilmesine köylülerin tepkisine yol açti. Harabeye dönmüs tarihi hamamin son hali ise drone ile havadan görüntülendi.

Tarihi hamamin yikik bir durumda olmasina sitem eden genç köy sakini Umut Çoban, ”2. Beyazit buraya av yapmaya gelirmis. Avdan sonra burada kendi yikanma imkani olmadigi için, buraya hamam yaptirmis. Avdan sonra hamama gider dus alirmis. Altindan kazani varmis, defineciler bu durumu duyunca buraya altin aramaya geliyorlar. Bundan 2 sene önce bu altin kazani buradan çikariyorlar. Kaçak yollarla götürüp satiyorlar. Hamamin duvarlari, güzel bir sekilde restore edilmisti. Defineciler her tarafi yikmislar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA