Kösk Belediyesi Yangin Denetimlerine Devam Ediyor

Aydin genelinde oldugu gibi Kösk ilçesinde de teyakkuza geçildi. Bölgede yangin denetimlerini siklastirilirken belediye ekipleri ormanlik alanlari kontrol ederek yangini riski olusturan çöpleri topladi.

Kösk Belediyesi Yangin Denetimlerine Devam Ediyor
Ülke genelinde artan orman yanginlari nedeniyle teyakkuza geçen Kösk Belediyesi, Kösk’e bagli mahallelerdeki ormanlik ve zeytinlik alanlarinda gün boyu denetimlerini sürdürüyor. Zabita Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen denetimlerin yani sira ormanlik alanlardaki tüm atiklar ekipler tarafindan özenle toplaniyor.

Kösk’te cam siseler toplaniyor

Ülkemiz devam eden orman yangini seferberligi ile mücadele devam ederken, Kösk’teki ormanlik ve zeytinlik alanlarindaki cam siseler yüksek hava sicakligiyla yangin çikma ihtimaline karsin toplaniyor. Ilçeye bagli kirsal mahallelerde belediye temizlik görevlileri ve zabita ekipleri yangin tehlikesine karsin ormanlik ve zeytin bahçelerinde ellerinde posetlerle cam sise ve parçalarini toplamak için seferber oldu. Belediye ekipleri yangin çikarma tehlikesi bulunan cam ve atiklari dahil bu tür atiklarin yerlere atilmamasi, bu konuda hassasiyet gösterilmesi konusunda vatandaslari uyardi. Belediyenin uygulamasi vatandaslar tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Belediye ekipleri, güvenlik güçleri ve halk ile is birligi içerisinde koordineli bir sekilde çalistiklarini ifade eden Kösk Belediye Baskani Nuri Güler; Antalya, Mugla, Karacasu ve Bozdogan’da yasanan yanginlar nedeniyle büyük üzüntü ve endise duyduklarini dile getirerek ilçede olasi yanginlarin önüne geçebilmek için yapilan denetimlerin önemli oldugunu ve devam ettirileceginin altini çizerek, tüm Kösk halkini duyarli ve hazir olmaya davet etti.
Kaynak: İHA