Karsan Yeni Sube Açiyor

Oyak Renault ile Megane Sedan model araçlarin üretimi konusunda anlasma imzalayan Karsan, Bursa’da yeni sube açiyor.

Karsan, Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) 5 Agustos tarihli yaptigi açiklama ile de Oyak Renault ile yapilan anlasma çerçevesinde çalismalara basladigini duyurdu. Açiklamada, “Sirketimiz, 2 Agustos 2021 tarihli özel durum açiklamasinda detayli olarak duyurdugu üzere, Oyak Renault ile sözlesme imzalamis ve sözlesme çerçevesinde çalismalarina baslamistir. Bu çalismalar çerçevesinde, Sirketimizin mevcut tesislerinin yeniden düzenlenmesi gerekmis ve faaliyetlerimizin genislemesi nedeniyle yeni bir sube açilmasina karar verilmistir” denildi.

Yeni açilacak subede, Karsan markali dizel, elektrikli ve otonom araçlar ile Menarinibus markali 10, 12 ve 18 metre dogalgazli ve dizel otobüslerin gövdelerinin üretileceginin kaydedildigi açiklamada, “Bursa ili Nilüfer ilçesi Hasanaga Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Cad. NO:40 Nilüfer/BURSA adresinde bulunan fabrika binasi ve müstemilatlari sahasi içerisinde ticari ve sinai faaliyet göstermek amaciyla, ayrica bir sermaye ayrilmadan merkez sermaye ile idare edilecek, ‘Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S. Bursa HOSAB Subesi’ unvanli subeye iliskin tescil ve ilan islemleri yapilmak üzere çalismalar yürütülmektedir. Kamuoyu ve yatirimcilarimizin bilgilerine sunulur.” Ifadeleri yer aldi.

Anlasma imzalandi

Karsan, Oyak Renault ile Megane Sedan model araçlarin üretimi konusunda anlasma imzalamisti. Imzanin duyuruldugu açiklamada, sözlesme süresinin üretimin baslayacagi tarihten itibaren 5 yil oldugu belirtilmisti. Ayrica üretimin baslamasi için gerekli yatirimlarin 1.5 yil içinde tamamlanmasi planlaniyor.

Oyak Renault’tan yapilan açiklamada ise, "Bu proje ile mevcut Megane Sedan üretiminin Karsan’a devredilerek Oyak Renault fabrikasinin kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açilmasi ve üç vardiya seklinde yogun çalisma düzeninin sürdürülmesi amaçlaniyor" denilmisti.

Aracin üretimi ve montajindan Karsan sorumlu olurken, Oyak Renault kaporta parçalarinin üretim faaliyetine devam edecek. Ayni zamanda Oyak Renault, üretimi tamamlanmis araçlarin kalitesinden ve parça tedarikçileri ile iliskilerden sorumlu olmaya devam edecek.
Kaynak: İHA