Dünyanin En Kaliteli Jumbo Karidesi Hatay'da Sofralari Süslüyor

Birbirinden farkli yemekleri ve tatlisi ile Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafindan Gastronomi Sehirler Agi’na dahil edilen Hatay’da, dünyanin en kaliteli deniz ürünü olan jumbo karidesi sofralari süslüyor. Hatay’in Iskenderun ilçesinde bulunan dünyanin en kaliteli jumbo karidesi, Gastronomi Evi’nde gelen konuklara sunuluyor.

Dünyanin En Kaliteli Jumbo Karidesi Hatay'da Sofralari Süslüyor
Hatay’in damak çatlatan lezzetlerinden olan Iskenderun’un meshur jumbo karidesi, Unesco Gastronomi Evi’nde usta ellerle pisiyor. Lezzeti dünyaca bilinen Iskenderun kiyilarinda avlanan jumbo karides, bole etli ve dünyanin en kaliteli karidesi olarak biliniyor. Iskenderun jumbo karidesi, vitamin, mineral, B12 kaynagi ve protein açisindan zengin olurken içerdigi selenyumdan dolayi kansere karsi koruyucu besin grubunda yer aliyor.

Unesco Hatay Gastronomi Evi Müdürü Ipek Aslan, gelenek ile gelecegi birlestirme konusunda kendimize hedef koyduklarini ve bu dogrultuda ilerlediklerini belirterek, “Hatay Büyüksehir Belediyesi kurulusu olan Unesco Gastronomi Evi olarak mutfagimizla ilgili gelismeleri haberdar ediyoruz. Gelenek ile gelecegi birlestirme konusunda kendimize hedef koyduk. Unutulmaz Hatay’a özgü tüm degerleri yöre halkina uluslararasi misafirlerimize tanitmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Iskenderun ilçemize ait jumbo karides yaptik. Daha önce sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelip patentin alinmasi konusunda duyurularini yaptigi bir yöresel üründür. Bol etli ve büyük olmasi dünyada ki diger jumbo karideslerden daha lezzetli hale getiriyor. Tabi jumbo karidese saglik açisindan baktigimiz da protein ve B12 bakimindan besleyici oldugu ve kansere karsi koruyucu oldugu söylenmektedir. Unesco Gastronomi Evi olarak haftanin bir günü Iskenderun jumbo karidesini menümüze aliyoruz. Umarim herkes begenir, Hatay’in tüm degerlerini tanitmaya, yasatmaya devam edecegiz” dedi.

Iskenderun jumbo karides yemek için gelen Mehmet Ali Avlar, karidesin çok lezzetli oldugunu belirterek, “Iskenderun jumbo karidesini ben çok begendim, herkese de tavsiye ederim. Gayet lezzetli. Böyle yiyeceklerin bizim memleketimizde olmasi bizler memnun ediyor. Iskenderun jumbo karidesi de gelistirilebilirse daha güzel, olur ama böyle de çok güzel zaten” dedi.

Kaynak: İHA