Çorum'da Optisyen, Bayram Tatilini Geçirdigi Marmaris'in Yandigini Ögrenince 2 Günlük Cirosunu Bagisladi

Çorum'da bir optisyen, Kurban Bayrami tatili için gittigi Marmaris'in orman yanginlarinda zarar görmesinden etkilenerek, is yerinin iki günlük kazancini Türk Kizilay'a bagisladi.

Çepni Mahallesi'nde gözlükçü magazasi isleten Sultan Gül Candemir, tatilden döndükten kisa süre sonra yangindan haberdar oldu. Candemir, yangindan etkilenen vatandaslara yardim etmek istedi.

Is yerinin iki günlük kazancini yangindan etkilenen vatandaslara bagislamaya karar veren Candemir'in sosyal medya hesaplarindan duyurdugu yardim kampanyasi, müsterilerden de ilgi gördü.

Candemir, AA muhabirine, kisa süre önce ailesiyle gezip hayran kaldigi yerlerin yandigini haberlerden ögrendiklerini ve derin üzüntü duyduklarini söyledi.

Babasinin Çorum Orman Isletme Müdürlügü'nde çalistigini, dolayisiyla orman yanginlariyla mücadele etmenin ne kadar zor oldugunu iyi bildigini anlatan Candemir, bu nedenle yardim kampanyasi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Bayram tatilini su anda yangin olan Marmarsi'te geçirdiklerini belirten Candemir, sunlari dile getirdi:

"Yanan her yeri koy koy gezdik. Marmaris harika dogasi, ormani, havasi olan güzel bir yer. Tatilimizden çok keyif aldik. Tatilden döndükten 3 gün sonra yanginlarin basladigini görünce çok üzüldüm. Ailecek çok mutsuz olduk. Oradaki bütün ormanlarin yanmasi bizi derinden sarsti. Benim babam da Çorum Orman Isletme Müdürlügü'nde çalisiyor. Babam da defalarca yanginla mücadele çalismalarina katildi. Hangi sartlarda çalistiklarini bildigimiz için ne kadar çok can yandigini, ormanlarin geri dönüsünün çok zor oldugunu bildigimiz için katkida bulunmak istedik."

Kampanyanin vatandaslardan yogun ilgi gördügünü vurgulayan Candemir, "Ailece yardim etmeye karar verdik ve isletmemizin 2 günlük bütün kazancini yangindan etkilenen vatandaslara bagislamaya karar verdik. Yardim kampanyamizi sosyal medya hesaplarimizdan duyurduk. Ihtiyaci olmadigi halde gelip gözlük alan, gözlük camini degistiren insanlar oldu. Çok güzel geri dönüsler aldik. Insanlarimiz çok duyarli. Iki gün boyunca elde ettigimiz kazancin tamamini Kizilay'a bagisladik. TEMA Vakfi'na da daha önce bagis yapmistim. Orada yangindan etkilenen insanlar gerçekten çok zor durumda. Kizilay'in oradaki insanlara yardim ettigini bildigim için bagisi Kizilay'a yaptim." diye konustu.

Kaynak: AA