Basaksehir'e Haci Bektas Veli Kütüphanesi

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Bahçesehir 2. Kisim Mahallesi’nde kurulan ve Haci Bektas Veli’nin ismini tasiyan kütüphanede incelemelerde bulundu. Baskan Kartoglu, “Anadolu irfaninin öncülerinden Haci Bektas Veli’nin ismini tasiyan kütüphanemizi, 16 Agustos’ta komsularimizin hizmetine açacagiz” dedi.

Basaksehir'e Haci Bektas Veli Kütüphanesi
Basaksehir Belediyesi, Haci Bektas Veli’nin vefatinin 750. yil dönümü kapsaminda anlamli bir projeyi hayata geçirmeye hazirlaniyor. Bahçesehir Mahallesi’nde kurulan ve Anadolu’nun önemli isimlerinden olan Haci Bektas Veli’nin ismini tasiyan kütüphanede çalismalar son asamaya geldi.

“Kütüphanenin önünde kitap bahçesi olacak”

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, 16 Agustos’ta hizmete açilmasi planlanan Haci Bektas Veli Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Haci Bektas Veli’nin toplumda önemli bir yere sahip oldugunu belirten Baskan Kartoglu, “Haci Bektas Veli’nin ismini, yine ilim üzerine kurulmus bir mekanda yasatacagiz. Bogazköy yürüyüs yolunun yaninda yer alan kütüphanemizi, Haci Bektas Veli’yi Anma Günü’nde Basaksehirlilerin hizmetine açacagiz. Kütüphanemizin önünde komsularimizin keyifli vakit geçirmesi için bir de kitap bahçesi hazirlayacagiz” seklinde konustu.



Haci Bektas Veli’yi anlatan özel alan yapildi

2 bin kitabin bulundugu kütüphane içerisinde Haci Bektas Veli’yi anlatan özel bir alanin da oldugunu ifade eden Baskan Kartoglu, “Kütüphanemizde Haci Bektas Veli’nin yolunu anlayacagimiz harika bir alan hazirladik. 120 eserden olusan özel bölümümüze tüm kitapseverlerimizi, ev ortami arayan Basaksehirli komsularimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA