Antalya Hava Unsurlari Mugla'ya Aktarildi

10 gündür devam eden Mugla’daki yanginlarin söndürülmesi çalismalari sürüyor. Köycegiz, Mentese, Milas ve Yatagan’daki yanginlar sürerken Antalya’daki yanginlarin kontrol altina alinmasi sonrasi bu bölgedeki tüm hava unsurlarinin yaninda yer ekiplerinin bir bölümü Mugla’ya kaydiriliyor.

Antalya Hava Unsurlari Mugla'ya Aktarildi
Köycegiz’de 10 gündür devam eden orman yangini Denizli istikametinde Otmanlar ve Dalaman istikametinde Çövmen yaylalari kisminda devam ediyor. Milas orman yangini ise Feslegen-Yeniköy Termik Santrali hattinda sürerken, alevlerin etkisini kaybettigi açiklandi.

Kavaklidere ilçesinde baslayan ve daha sonra Mugla Mentese ve Yatagan tarafinda ilerleyen yangin dün rüzgarin ters dönmesi ile tekrar Kavaklidere bölgesine ilerlemisti. Bugün Mentese Yilanli bölgesinde Senyayla Mahallesi ve yine Mentese Yumakli bölgesinde devam ediyor. Yangin ayni zamanda Kavaklidere tarafinda da sürüyor. Yataginin ilçesi Haciveliler Mahallesi tarafinda baslayan da henüz kontrol altina alinmadi.

Tüm hava unsurlari Mugla’ya kaydiriliyor

Antalya bölgesindeki yanginlarin kontrol altina alinmasinin ardindan Orman Genel Müdürlügü tüm hava gücünü Mugla bölgesindeki yanginlara kaydirdi. Orman Genel Müdürlügü hava unsurlarinin yaninda yer ekiplerinden bir bölümünü de Mugla’ya kaydirdi.

Mugla’da 28 helikopter 6 uçak görev alacak

Mugla bölgesinde devam eden orman yanginlarina 4 uçak ve 16 helikopter müdahale ediyor. Antalya’da yanginlarin kontrol altina alinmasinin ardindan buradaki hava gücü Mugla bölgesine kaydirilarak Mugla’da bugün havadan 28 helikopter ve 6 uçak müdahale edecek. Bu 6 uçaktan ikisi 40 ton su kapasiteli tanker uçak. 4 uçak ise deniz ve büyük göl ile barajlardan su alma özelligine sahip amfibik uçak. Mugla’daki yanginlara yerden müdahale eden kara gücüne de takviye yapildi. Antalya ve diger bölgelerden 76 arazöz Mugla’daki devam eden yanginlara kaydirildi.
Kaynak: İHA