Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, Trakya, Orta ve Dogu Akdeniz’in iç kesimleri, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun kuzeyi, Artvin, Bingöl, Mus, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara’nin dogusu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Hava sicakliginda önemli bir degisiklik beklenmiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu’nun batisi ve Bati Karadeniz’de mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzey ve kuzeydogu, Akdeniz kiyilari ve Güneydogu Anadolu’da bati ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Güneybati Ege’de kuvvetli (40-60 Km/saat) esecegi tahmin ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve az bulutlu 37

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 37

Izmir: Az bulutlu ve açik 38

Adana: Parçali bulutlu, ögle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 37

Antalya: Az bulutlu ve açik, dogusunun iç kesimleri saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 38

Samsun: Parçali bulutlu 32

Trabzon: Parçali bulutlu, ögleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 30

Erzurum: Parçali yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 32

Diyarbakir: Parçali ve az bulutlu 41
Kaynak: İHA