Mugla'da Dört Ilçede Yanginlar Devam Ediyor

Mugla’da ögle saatlerine kadar Milas, Köycegiz ve Kavaklidere’den Mentese ilçesine sirayet eden orman yanginina Yatagan’da baslayan yangin da eklendi.

Mugla'da Dört Ilçede Yanginlar Devam Ediyor
Mugla bölgesinde devam eden Yatagan Hacibayramlar, Mentese Yumakli, Göktepe, Köycegiz ilçesi ve Milas ilçelerindeki orman yanginlarina havadan ve karadan müdahale sürüyor. Havanin kararmasinin ardindan hava unsurlari çalismalarini tamamlayacak.

Köycegiz yangini Otmanlar Mahallesi civarinda yogun bir sekilde devam ediyor. Tüm önlemler Otmanlar Mahallesi’nin tehlikeye maruz kalmamasi için alinirken, alevler ilerleyisini sürdürüyor.

Kavaklidere’de baslayan ve daha sonra Mentese’ye sirayet eden yangin, Kozagaç ve Bayir Mahallerini tehdit etti. Yangin gün boyunca Yumakli ve Göktepe Kulesi’nin alt kisimlarinda yogun bir sekilde etkisini gösterdi ve daha sonra rüzgarin ters dönmesi ile tekrar Kavaklidere bölgesine dönüs yapti. Yangin, Yilanli bölgesi Senyayla tarafinda zirvelerde ve kanyonlara devam ediyor.

Milas yangini ise gün boyu çalismalar Yeniköy Termik Santrali civarinda yogunlastirildi. Bölgede çalismalar halen devam ediyor ve alevlerin Yeniköy Termik Santrali’ne ulasmamasi için ekipler havadan ve karadan mücadele veriyor.

Bugün ögle saatlerinde Yatagan ilçesi Haciveliler Mahallesi yakinlarinda yangin çikti. Yangin rüzgarin etkisiyle büyüdü ve Aydin sinirina dogru ilerliyor.

(Bekir Tosun/IHA)
Kaynak: İHA