GÜNDEM ÖZETI / 6 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörü ve Marmaris Ticaret Odasi ile Deniz Ticaret Odasinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Marmaris/11.00)

EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakanligi temmuz ayi nakit gerçeklesmelerini duyuracak.

(Ankara/17.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Mentese Seyh Camisi'nde cuma namazi kildiracak ve hutbe okuyacak.

(Mugla/13.18)

2- Antalya ve Mugla'daki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/04.24-14.50)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan atletizmde 20 kilometre yürüyüs finalinde Meryem Bekmez, Ayse Tekdal ve Evin Demir, cirit atma finalinde Eda Tugsuz, güreste kadinlar 50 kiloda Evin Demirhan, serbest stil 97 kiloda Süleyman Karadeniz, serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, karatede erkekler katada Ali Sofuoglu, kadinlar kumite 61 kiloda Merve Çoban, modern pentatlonda Ilke Özyüksel mücadele verecek.

(Tokyo/04.00-16.00)

3- Yeni sezon hazirliklari kapsaminda Medipol Basaksehir ile Yeni Malatyaspor, Basaksehir Tesisleri’nde; Besiktas ile Adana Demirspor, Yeni Adana Stadi'nda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00/Adana/21.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA