Eyüpsultan Belediye Baskani Köken Kastamonu'da
Istanbul Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, son iki yildir pandemiyle, simdi ise yanginlarla mücadele edildigini belirterek, "Her bir agaç bir insan, onlar bizim hayat damarlarimiz" dedi.

"Agaçlar hayat damarlarimiz"
2 yildir pandemi ile mücadele edildigine dikkat çeken Köken, "Son haftalarda da yanginlarla ugrasiyoruz. Dünyanin genelinde böyle sikintilar var. Kainatin dengeleri ile oynadik simdi düzeltmeye çalisiyoruz. O yüzden bunlarin ibreti vardir, ders alinmasi gereken konular var. Kastamonu’ya yesillikler arasindan girdik. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ediyorum. Kastamonulularda bunlara sahip çiksin. Her bir agaç bir insan. Onlar bizim hayat damarlarimiz. Insallah bir daha böyle afetler yasamayiz" diye konustu.
"Neyi üretecegimize dogru karar verecegiz"
Kalkinmanin önemine vurgu yapan Baskan Köken, "Anadolu tek tek kalkinirsa, Türkiye kalkinir. Her il, her ilçe kendine has özellikleriyle üretimin içinde olmalidir. Bölgemizde üretimle öne çikmamiz lazim. Bir lokomotif sektörünün mutlaka olmasi lazim. Kalkinmanin birinci yolu üretimden geçer. Neyi üretecegimize dogru karar verecegiz. Ürettigimiz dogru pazarlayacagiz ve dünyada bizim ürettigimiz bir ürün vazgeçilmez hale gelecek. Bizi kendi ürettikleri ürünlere mahkum edenleri, bizde ürettigimiz ürünlerle bunu tersine çevirebiliriz. Bu kabiliyet, bu yetenek bizlerde var. Bu bölge insanlarinda da var" diye konustu.
