Borsa Günü Yükselisle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,21 deger kazanarak günü 1.434,76 puandan tamamladi.

BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 2,99 puan artarken, toplam islem hacmi 14,9 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,65 deger kaybederken, holding endeksi yüzde 0,49 deger kazandi. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 1,26 ile orman, kagit,basim, en çok kaybettiren ise yüzde 2,82 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Analistler, ABD'de açiklanan istihdam verilerinin güçlü gelmesinin ardindan piyasalarda karisik bir seyir izlendigini söyledi.

Haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB), Para Politikasi Kurulu toplantisinda açiklayacagi faiz karari, sanayi üretimi, ödemeler dengesi ve is gücü istatistiklerinin takip edilecegini belirten analistler, uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings'in cuma günü yapmasi beklenilen Türkiye degerlendirmesinin de yatirimcilarin odaginda olacagini ifade etti.

Analistler, yurt disinda ise Çin, Almanya'da ve ABD'de açiklanacak enflasyon, Ingiltere'de büyüme basta olmak üzere yogun veri gündeminin izlenecegini dile getirerek, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.440 ve 1.470 seviyelerinin direnç, 1.390 puanin destek konumunda bulundugunu bildirdi.

TCMB Para Politikasi Kurulu toplantisina iliskin AA Finans'in beklenti anketine katilan ekonomistlerin tamami bir hafta vadeli repo ihale faiz oraninin (politika faizi) sabit birakilacagini tahmin ediyor.

Temmuz ayindaki Para Politikasi Kurulu toplantisinda politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmustu.

Ekonomistlerin yil sonu politika faiz oranina iliskin beklentilerinin medyani ise bir önceki anket dönemine göre degismeyerek yüzde 17,50 oldu.

Kaynak: AA