Sultanbeyli'de Orman Denetimleri 7 Gün 24 Saat Devam Ediyor
Sultanbeyli’de özellikle yangin riskinin arttigi yaz mevsiminde, ilçe emniyet müdürlügü, belediye zabita ekipleri ve orman personellerince ormanlik alanlarda havadan ve karadan yapilan denetimler gece gündüz devam ediyor. Denetimler ve alinan tedbirler neticesinde Sultanbeyli’de son 3 yilin en düsük orman yangini verilerine ulasildi.

Sultanbeyli’de çikan orman yanginlari sayisi 2021 yilinda 6’ya düstü
Sultanbeyli Kaymakamligi koordinasyonunda yürütülen çalismalar neticesinde son 3 yilin ilk 7 aylik verilere bakildiginda; ilçede çikan orman yangini sayisinin 2019 yilinda 40, 2020 yilinda 27 ve 2021 yilinda 6 adet oldugu görüldü.
Son 3 yilin ilk 7 aylik verilerine göre, alinan tedbirler neticesinde Sultanbeyli’de 2021 yilinda en düsük yangin sayisina ulasildi.
Ekipler ormanlari 7 gün 24 saat denetliyor
Sultanbeyli Kaymakami Metin Kubilay konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Ekiplerimizle birlikte ormanlik alanlarda havadan ve karadan 7/24 gerekli tüm denetimleri yapiyoruz. Kaymakamligimiz tarafindan Ilçe Emniyet Müdürlügü emrine verdigimiz drone ile havadan, belediyemiz tarafindan temin edilen arazi araciyla karadan olmak üzere ormanlarimizi düzenli olarak denetliyoruz. Alinan tedbirler sonucunda orman yangini sayilarinda ciddi azalmalar oldugunu görüyoruz. Tüm vatandaslarimizi orman yanginlari konusunda duyarli ve dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.
