Devrilen Tir Karayolunu Kapatti, Sürücü Öldü

Konya’nin Kulu ilçesi yakinlarinda meydana gelen trafik kazasinda, kontrolden çikan tir Aksaray Ankara Karayolunda devrildi. Kabinde sikisan tir sürücüsü hayatini kaybederken, tirin kapattigi karayolunda olusan kuyruktaki zincirleme kazada ise yaralananlar oldu.

Devrilen Tir Karayolunu Kapatti, Sürücü Öldü
Kaza, saat 04.30 siralarinda Kulu Makas Mevkii yakinlari Aksaray Ankara Karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Makas Kavsagindan Ankara istikametine seyir halinde olan Islam Gasyak idaresindeki 73 AAK 299 plakali Mercedes marka islenmis deri yüklü tir, bir dinlenme tesisi karsisinda kontrolden çikarak karayoluna devrildi. Tirin kabini refüj bariyerlerine çarparken, yolu tamamen kapandi. Kaza ihbari üzerine olay yerine saglik, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri ile kurtarici sevk edildi. Kazada tir sürücüsü kabinde sikisarak hayatini kaybederken, yaninda bulunan 17-18 yaslarinda oldugu belirtilen bir kisi agir yaralandi. Yarali ambulansla kaldirildigi Kulu Devlet Hastanesi’nde yapilan ilk müdahalenin ardindan Konya’ya sevk edildi. Tirin kabininde sikisan sürücünün cansiz bedeni ise itfaiye ekiplerinin çalismasiyla bulundugu yerden çikartildi. Cumhuriyet savcisinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan sürücünün cesedi otopsi yapilmak üzere Kulu Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Kurtarma çalismasi sirasinda Ankara Aksaray Karayolunda ulasim yol kenarindaki dinlenme tesisi içerisinden kontrollü olarak saglandi.

Olusan kuyrukta zincirleme kaza meydana geldi

Öte yandan, devrilen tirin karayolunu tamamen kapattigi kaza sonrasi Aksaray Ankara Karayolu Ankara istikametinde araç kuyrugu olustu. Olusan kuyrukta ise zincirleme trafik kazasi meydana geldi. Kuyrukta 3 tir ile 4 otomobil zincirleme kazaya karisti. Bu kazalarda ise 4 kisi yaralandi. Yaralilar ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Kazalarla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA