Bursa'nin Renkleri Gelecege Nefes Oldu

Bursa’nin halk danslarindaki mozaigi gelecege nefes için sahne aldi.

Bursa'nin Renkleri Gelecege Nefes Oldu
Bursa’daki halk danslari topluluklari, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) isbirliginde gerçeklestirilen etkinlikte ‘Gelecege Nefes’ için Açik Hava Tiyatrosu’nda bir araya geldi. Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’ndaki etkinlik orman yanginlarinda hayatini kaybeden vatandaslarimiz ve tüm canlilar için yapilan saygi durusuyla basladi.

Geleneksel kültürel degerlerin unutulmasini önlemek ve gelecek nesillere sevdirilerek aktarilmasi amaciyla düzenlenen sölenin ilk gününde, Bursa Mehter, Kiliç Kalkan Folklor ve Turizm Dernegi, BUKSEM Uludag Kültür Sanat Dernegi, Inegöl Gençlik Merkezi, Keles Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Rumeli Kültür Gençlik Spor Kulübü ve Yildirim Belediyesi Erguvan Halk Danslari topluluklari sahne aldi.

Baskan Aktas’a tesekkür

Durmazlar Makine, Oyak Renault Otomobil Fabrikasi, Matli Holding ve Referans Grubu’nun sponsorlugunda bu yil ilk kez düzenlenen sölen büyük ilgi gördü. BKSTV Yönetim Kurulu Baskani Özer Matli, etkinligin düzenlenmesine katki saglayan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür etti. Matli yaptigi açilis konusmasinda, halk danslari söleninin ülkemizi derinden sarsan, kalbimizi yakan orman yanginlarina denk gelmesini ‘Gelecege Nefes’ kampanyasina destege dönüstürdüklerini belirterek, “Bursa’mizin kültürel zenginligini gün isigina çikartmak ve gelecek nesillere ulastirmak amaciyla projelendirdigimiz bu etkinlikle sehrimizdeki bütün halk danslari topluluklarini bir araya getirdik. Yillardir özlemi çekilen bu bulusma hem halk danslarina hem de ormanlarimizin yesermesine nefes olacak. Etkinligin tüm geliri TC Tarim ve Orman Bakanligi’nin gelecege nefes isimli kampanyasina bagislanacak.” dedi.

“Etkinlige katilarak gelecege nefes olun”

Matli, Bursalilarin 6 Agustos Cuma günü Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’nda yapilan kapanis etkinliklerine katilarak, hem halk danslari zenginligine tanik olmaya hem de orman yanginlarinda yok olan alanlarin yesillenmesine de katkida bulunmaya gelecege nefes olmaya çagirdi. Ilk gün etkinliklerine katilan ekiplerin plaketlerini Yildirim Belediye Baskan Vekili Selim Yolgeçen ile BKSTV Baskani Özer Matli verdi.
Kaynak: İHA