Boyabat Ilçesinde Huzur Toplantisi Yapildi

Boyabat ilçesinde huzur toplantisi gerçeklestirildi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Subesi ekiplerince gerçeklestirilen toplantiya, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve muhtarlar katildi.

Polisevi'nde düzenlenen toplantida konusan, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, muhtarlardan orman yanginlarina karsi dikkatli olmalarini istedi.

Orman yanginlarinin can yakmaya basladigini vurgulayan Çetin, söyle konustu:

"Yangina ne kadar hizli müdahale edilirse o kadar çabuk söndürme olur. Çevreye genisleyen yanginlari söndürmek zorlasir. Ilçemizde iki gün önce çikan yangina çevredeki ve o an yoldan geçen araçlardaki vatandaslarimizin canlarini hiçe sayarak elleriyle müdahale edip, arazözlerin gelmesiyle de aninda diyebilecegimiz sekilde söndürülmesi, bizleri fazlasiyla memnun etmistir. Muhtar arkadaslarimiz kendi mahalle ve köylerindeki vatandaslarimizi uyararak ormanlara girmemelerini, ates yakma, mangal yakma, sigara izmariti atma gibi tehlikeli davranista bulunmamalarini söyleyeceklerdir. Vatandaslarimiz gördükleri bir yangini aninda 112'yi arayip ihbar ederek büyümeden söndürülmesine yardimci olmalidir."

Kaynak: AA