Tarladan Yayin Çikti

Denizli’nin ürettigi cevizi, fasulyesi ve alabaligiyla ünlü Çameli ilçesinde, yillardir tarlada balik keyfi yasaniyor. Amatör balikçi Hüseyin Akkan, tapulu tarim arazisi içinde oltasiyla 10 kilogramlik yayin yakaladi.

Tarladan Yayin Çikti


Denizli’de, tarlada balik keyfi yaklasik 20 yil önce Çameli ilçesi ile Kizilyaka Mahallesi arasindaki tapulu verimli tarim arazilerinde tespit edilen torf madeninin is makinelerinin yardimiyla alinmasiyla basladi.

Is makineleriyle tapulu tarlalar yaklasik 1,5 metre kazildi. Çikan torf madeni Antalya bölgesinde bulunan seralara satildi. Yüzey suyunun çok fazla oldugu ilçede verimli tarim arazilerine açilan çukurlar kisa zamanda suyla dolunca tarla sahipleri de tarlalarina yavru sazan ve yayin baligi birakti. Yillarca tarlanin içinde dogal beslenen baliklar üreyip çogaldi. Simdi yaklasik 500 dekarlik alanda tarlalarin içinde oltalarla balik yakalaniyor.

Oltaya ekmek yerine balik takti

Amatör balikçi Hüseyin Akkan, yaklasik 20 yildan bu yana amatör olarak oltasiyla tapulu tarim arazilerinin içinde balik avladigini söyledi.

Tarlada avlanan baligin diger baliklara göre daha lezzetli oldugunu anlatan Akkan, “Islerimizden firsat buldukça tarlaya balik yakalamaya geliyorum. Oltaya ekmek takarak sazan avliyoruz. Geçen gece oltama yem olarak balik takmistim. Oltama yaklasik 10 kilogram agirliginda yayin baligi takildi. Uzun zamandan bu yana tarlada yayin avlamamistim. Oltama takilan yayini güçlükle 20 dakikada kiyiya çekebildim. Yakaladigim yayin baligi yaklasik 10 kilogram geldi. Nedense bu yil balik yakalamakta zorlaniyoruz. Tarlalarimizdan oltalarimiz bos dönüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA