Devlet Millet El Ele Yanginla Mücadele

Denizli’de binlerce vatandas dün Buldan ve bugün ise Tavas ilçelerinde çikan orman yanginlari için seferber oldu. Yüzlerce vatandas ellerinde kaçma küreklerle yangin bölgesine kosarken, bir o kadari da ilin dört bir tarafindan orman kahramanlari için yardim malzemesi tasidi.

Devlet Millet El Ele Yanginla Mücadele


Buldan ilçesine bagli Türlübey Mahallesinde dün ögle saatlerinde baslayan orman yangini, dün gece geç saatlerde kontrol altina alinmasinin ardindan bugün yeniden patlak verdi. Ekipler bu bölgede yogun bir mücadele verirken, ikinci bir yangin ihbari da Tavas ilçesinden geldi. Ilçeye bagli Pinarlik Mahallesi Çakiroluk mevkiinde baslayan orman yangini Pamukkale ilçesine bagli Karatas Mahallesi ile Tavas ilçesine bagli Pinarlik ve Kizilcabölük mahalleleri arasindaki genis bir bölgede etkili oldu.

Orman ve belediye ekiplerinin yangini söndürmek için verdigi mücadeleye vatandaslarin verdigi destek de takdir topladi. Tanker ve saban bagli traktörleriyle bölgeye gitmek için yola çikan köylüler, bölgede uzun kuyruklar olusturdu. Araçlariyla bölgeye ulamayi basaran yüzlerce vatandas ise, kazma küreklerle yanginin ortasina kadar girerek alevlere engel olmaya çalisti.

Vatandaslarin büyük bir bölümü cansiperhane bir sekilde yanginla mücadele ederken, bir o kadar insan da orman kahramanlari için seferber oldu. Yangindan haberdar olur olmaz Denizli’nin birçok noktasindan yola çikan vatandaslar, araçlariyla bölgeye yiyecek içerek ve ihtiyaç malzemesi tasidi. Olusturulan noktalarda jandarma ekiplerine teslim edilen yardimlar, görevliler tarafindan alevlerle mücadele eden ekiplere ulastirildi.
Kaynak: İHA