Alevler Geceyi Gündüze Çevirdi

Mugla’nin dört bir yaninda bir haftadir devam eden orman yanginlarini söndürmek için ekipler ve vatandaslar gece-gündüz demeden alevlere müdahale ediyor.

Alevler Geceyi Gündüze Çevirdi
Mugla’nin Mentese ilçesi Muratlar Mahallesi’nde dün ögle saatlerinde baslayan orman yangini, havanin kararmasinin ardindan helikopterler müdahaleyi sonlandirdi. Rüzgarin da etkisiyle büyüyen yangin kontrol altina alinmayinca gece boyunca yer ekipleri adeta alevlerle savasti. Mentese Belediyesi tüm araçlari ile yanginin söndürülmesine katki verirken, yangini duyan çevre mahalle sakinleri de küreklerini kaparak gece boyunca yangin ekiplerine yardimci oldu.

Alevler drone ile görüntülendi

Yangin, Muratlar Mahallesi Belihan Sokak ve Kahveyani mevkisine ilerledi. Yangin gece saatlerinde IHA ekibi tarafindan havadan drone ile görüntülenirken, gecenin karanligini alevler aydinlatti. Zaman zaman rüzgarin etkisi ile patlayan alevler sik kizilçam ormanlarinin bulundugu alanda ilerledi.

Hayirseverlerden acil ihtiyaç maddesi destegi

Yangin bölgesine hayirsever vatandaslar tarafindan söndürme çalismalarina katilan orman, itfaiye personeli ile sivil vatandaslar için koliler dolusu su ve ayran gönderildi. Gönderilen acil ihtiyaç maddeleri yine yöre halki tarafindan dagitildi.

Özel su tankerleri sürekli su tasidi

Muratlar Mahallesinde baslayan yangin sonrasi mahalle tedbir amaciyla geçici olarak bosaltildi. Yangin bölgesine yöredeki firmalara ait su tankerleri ile arazöz ve itfaiyelerin kullanimi için sürekli olarak su tasindi. Su tankerlerindeki sular suyu biten arazöz ve itfaiyelere aktarildi.

Vatandas yangin isçilerine destek verdi

Mugla bölgesinde bon bir hafta içinde çikan orman yanginlarina yanginin çiktigi bölgede bulunan tüm gençler alev savasçilarina katki vermek için görev yapti. Ellerinde küreklerle alev savasçilari ile omuz omuza yanginin söndürülmesine katki sunan gençler, arazöz ve itfaiye hortumlarinin tasinmasina yardimci oldu.

“Ormanlarimiz yanmasin”

Yangin haberini duyduktan sonra arkadaslari ile birlikte olay yerine gelen Yasin Duru, "Arkadas grubumuzla birlikte Mugla merkezden geliyoruz. Yangin çiktigini duyunca hali sahadaki oyunu birakip buraya geldik. Ormanlarimiz yanmasin. Belki destek oluruz diye çiktik, geldik" dedi.



“Dört bir yanimiz yaniyor”

Yangin söndürme çalismalarina destek olmak üzere olay yerine gelen bir baska vatandas Hamit Gür ise "Ormanlarimizin yanmasi bizi üzüyor. Yetisebildigimiz kadarina elimizden geldigince kosmaya çalisiyoruz. Dört bir yanimiz yaniyor. Son olarak burada yangin çiktigini duyunca çikip geldik" diye konustu.

Kaynak: İHA