YKS Yerlestirme Sonuçlari Açiklandi

Sonuçlara, ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' internet sitesinden ulasilabilecek Üniversitelere kayit islemleri 610 Eylül 2021'de, elektronik kayitlar ise 48 Eylül 2021'de yapilabilecek

YKS Yerlestirme Sonuçlari Açiklandi
ÖSYM Baskani Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) tercih sonuçlarinin açiklandigini duyurdu. Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ulasilabilecek.

Aygün, Twitter'dan yaptigi paylasimda, 5-20 Agustos 2021 tarihleri arasinda tercihleri alinan 2021-YKS'de yerlestirme sonuçlarinin açiklandigini, sonuçlarin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AIS mobil uygulamasindan ögrenilebilecegini bildirdi.

Sonuçlarin adaylara ve ailelerine hayirli olmasini dileyen Aygün, "Ülkemizin yarinlari olan degerli gençlerimiz, üniversite hayatina attiginiz bu ilk adimda sizleri yürekten tebrik ediyor, üniversite hayatinizda basarilar diliyorum. Tercihlerine yerlesemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle mutlaka ulasacaklardir." degerlendirmesini yapti.

- Üniversitelere kayit tarihleri

Öte yandan ÖSYM'nin internet sitesinden yapilan duyuruya göre, yerlestirme sonuç belgesi basilmayacak ve adaylarin adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarina göre bir programa kayit hakki kazanan adaylarin kayit islemleri 6-10 Eylül 2021'de, elektronik kayitlar ise 4-8 Eylül 2021'de yapilabilecek.

Kayit için adaylarin yerlestirildikleri yüksekögretim programinin bagli bulundugu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde basvurmalari gerekiyor.

Elektronik kayit yapan adaylar, üniversiteleri tarafindan duyurulan belgelere ve tarihe göre islem yapacaklar.
Kaynak: AA