Tuzluca 'Tuz Terapi Merkezi' Yogun Ilgi Görüyor

Igdir’in Tuzluca ilçesinde yer alan önceleri Türkiye’nin önemli sofralik, sanayi ve karla mücadelede kullanilan kaya tuzu ihtiyacini karsilayan simdi ise önemli saglik merkezi olan tuz magaralari ve Tuz Terapi Merkezi, yogun ilgi görüyor.

Tuzluca 'Tuz Terapi Merkezi' Yogun Ilgi Görüyor
Igdir’in Tuzluca ilçesinde saglik turizmine kazandirilmasi için baslatilan Tuz Terapi Merkezi yaklasik iki buçuk ay önce hizmete açilmisti. Igdir Valiligi öncülügünde Igdir Üniversitesi, Il Özel Idaresi, Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) ve Tuzluca Kaymakamligi tarafindan yapilan çalisma ile hizmete açilan Tuz Terapi Merkezi vatandaslarin da ugrak yeri olmaya basladi.

Solunum yolu rahatsizliklarina iyi geldigi kabul edilen tuz magaralari solunum yolu rahatsizliklari olan vatandaslarin da yogun ilgisini görüyor. Agri’dan arkadaslari ile Tuz Terapi Merkezini görmeye gelen Selçuk Altay, magarayi begendigini belirterek, “Ben burayi internetten sosyal medya sayesinde kesfettim. Gerçekten görülmesi gereken güzel bir yer. Herkesi bu güzelligi görmeye davet ediyorum” dedi.

Magara’da olusan soguk hava ise disarinin sicagindan bunalan kisilere büyük bir avantaj sagliyor. Yapilan altyapi, isiklandirma, çevre düzenlemesi ile güzel bir görüntü alan merkez yakin zamanda kafeterya hizmeti, sosyal alanlar ile çocuk oyun parklarinin yani sira bir de konferans salonu içinde barindirmis olacak.

Tuz Terapi Merkezi yaklasik olarak 22 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Ayrica merkez, 8 bireysel tuz terapi odasi, 1 toplu terapi odasi da barindiriyor.
Kaynak: İHA