TMO, Ereglili Vatandaslarin Findigini Alacak

Toprak Mahsulleri Ofisi, Zonguldak’in Eregli ilçesinde fiziksel analiz ve belirlenen kriterlere göre findik alimlarina basladi.

TMO, Ereglili Vatandaslarin Findigini Alacak
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2021 yili findik alimlarina basladi.

Kdz. Eregli ilçesine bagli Süleymanbeyler Köyü’nde kiralanan yerde randevu sistemiyle alimlar yapiliyor. TMO kabuklu findik alimlarini fiziksel analizle yapacagini, alim esnasinda üreticilerin sikinti yasamamalari için ürünlerini belirtilen kriterlere uygun sekilde hazirlamalari gerektigini belirtti.

2021 yili mahsulü ve alim sartlarini saglayan üreticilerin tüm kabuklu findiklarinin satin alindigi ifade edildi. www.tmo.gov.tr internet adresinden randevu alacak üreticilerin yanlarinda TC kimlik numarali belge ve TMO hesabina iliskin banka karti olmasi isteniyor. Öte yandan alinan ürün bedeli ödemeleri 21 gün içerisinde yapilacak.

Saglam iç findik orani yüzde 40 ve üzeri, rutubet orani yüzde 6’ya kadar, burusuk iç findik orani yüzde 10 ve alti, çürük ve bozuk iç findik orani yüzde 3 ve alti, çatlak, kirik ve kabuklu findik içerisinde bulunan iç findik orani yüzde 5 ve alti, yabanci madde orani yüzde 0,5 ve alti olan tüm findiklar Toprak Mahsulleri Ofisi tarafindan satin alinacak.

Süleymanbeyler Köyü Muhtari Mehmet Morcu, konuya iliskin yaptigi açiklamada;

“Kdz. Eregli Ziraat Odasi Baskani tavsiyeleri ile TMO geçtigimiz dönemde Organize Sanayi Bölgesi’nde findik alimi yapmisti. OSB bu bölgemize uzak oldugu için ve tarim araçlari ile ulasim zor oldugundan bizlere bu yönde talep geldi. Bu yeri vatandasa hizmet olsun diye TMO’ya kiraladik. TMO, Cumhurbaskanimizin findik fiyatini açikladigi gibi 26,5 lira taban fiyati ve kalitesine, randimanina göre fiyat belirliyor. Randevu sistemi ile burada alim yapiliyor. Anlasmali bankalardan açacaklari hesaba da 21 gün içinde paralari yatiyor. Üreticiler findiklarini tüccarin elinden kurtararak, daha degerli hale getiriyorlar. Sonuçta findik mahsullerini devlete vermis oluyorlar.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA