Sierra Leone, Bati Sahra'da Konsolosluk Açti

Sierra Leone'nin, Fas yönetimi ile Polisario Cephesi arasinda anlasmazliga sahne olan Bati Sahra'da konsolosluk açtigi belirtildi.

Fas Kanal 2 Televizyonunun haberine göre, Zainap Candy, Sierra Leone'nin Fas Büyükelçisi Atomani Dinkeh tarafindan Ed-Dahla kentine konsolos olarak atandi.

Atama için yapilan törende Fas Uluslararasi Isbirligi Ajansi Genel Müdürü Muhammed Miskal es-Sefir ile Dahle Valisi Lemin Binömer de hazir bulundu.

Malavi'nin ardindan 12'si El-Uyun, 13’ü Ed-Dahla kentinde olmak üzere Bati Sahra'da konsolosluk açan ülke sayisi 25’e yükseldi.

- Bati Sahra sorunu

Fas'in 1975'te eski Ispanyol sömürgesi Bati Sahra'yi topraklarina katmasinin ardindan Cezayir'in destek verdigi bagimsizlik yanlisi Polisario Cephesi ile Rabat yönetimi arasinda baslayan gerginlik devam ediyor.

Fas, bölgenin kendi egemenliginde kalmasi gerektigini savunurken Polisario Cephesi, Bati Sahra'nin bagimsiz devlet oldugunu ileri sürüyor.

Polisario Cephesi, 1991'de, BM'nin ara buluculugunda varilan ateskes anlasmasina kadar Fas güvenlik güçlerine karsi silahli mücadele yürütüyordu. Ateskes anlasmasindan bu yana Bati Sahra'nin statüsüyle ilgili görüsmeler basariya ulasamadi.

Kaynak: AA