Mus'ta Örtü Yangini

Mus’un Derecik köyü yakinlarinda örtü yangini çikti, bölgeye çok sayida ekip sevk edildi.

Mus'ta Örtü Yangini
Merkeze 10 kilometre mesafedeki Derecik köyü bölgesinde bilinmeyen nedenden dolayi örtü yangini meydana geldi. Çevredeki vatandaslarin haber vermesi üzerine yangin bölgesine AFAD, Orman Isletme Müdürlügü, Il Özel Idare, Jandarma ve Kizilay ekipleri sevk edildi.

Ekipler, engebeli arazide yangini söndürme çalismasi yürütürken, Mus Valisi Ilker Gündüzöz, bölgede örtü yangini meydana geldigini ve kontrol altinda oldugunu ifade etti.

AFAD, Özel Idare, Orman Isletme Müdürlügü ve Jandarma ekiplerinin bölgede çalisma yürüttügünü kaydeden Vali Gündüzöz, yerlesim yerlerinin güvende oldugunu, herhangi bir sikintinin yasanmadigini belirtti.

Öte yandan Derecik köyü sakinlerinden Mehmet Sidik Alkis, yangin çiktigi sirada durumu ekiplere bildirdiklerini belirterek, “Burada araziler çok engebeli. Araçlarla buralara girilemiyor. Devlet burada, jandarma burada, korucular burada, Orman Isletme Müdürlügü burada, AFAD burada. Yapilabilecek seyler yapiliyor. Arazi sartlari zor oldugu için bu kadar müdahale edilebiliyor.” dedi.

Kaynak: İHA