Kapaliçinar'a Tescil Plâkasi

TEMA Vakfi Yalova Temsilciligi orman yanginlarina dikkati çekmek ve doga farkindaligini artirmak amaciyla merkez Kadiköy beldesine bagli Kurtköy’de bulunan ve Kapiliçinar diye anilan anit agacin tescil plakasini takti. Daha sonra ise bölgede çevre temizligi gerçeklestirildi.

Kapaliçinar'a Tescil Plâkasi
Yalova Belediyesinin tahsis ettigi araçla Cevizlibahçe’de bulusan Tema Gönüllüleri Yalova Valisi Muammer Erol’un da katilimiyla Kapiliçinara kadar yürüdüler. Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk ve ailesi, Kurtköy Muhtari Yüksel Tutuk’un da gelmesiyle yaklasik 220 yasinda olan ve halk arasinda Kapiliçinar diye anilan anit agacin plakasini Vali Muammer Erol, Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk ve Il Temsilcisi Arzu Demir birlikte taktilar.

Anit agaca plaka takilmasinin ardindan Vali Muammer Erol’la toplu fotograf çektiren katilimcilar, Vali Muammer Erol’un ayrilmasinin ardindan bölgede piknik yapmanin yasak olmasina ragmen piknik yapan ve piknikçilerin etrafa yaydigi çöpleri toplayarak orman alanini temizledi.

Çevre temizligine Tutuk da katildi.

Çevre temizliginin ardindan Cevizlibahçeye geçen Tema gönüllülerine Cevizlibahçe isletmecisi Emine ve Bülent Yüksekol tarafindan degisik ikramlarda bulunuldu. TEMA Vakfi Yalova Temsilcisi Arzu Demir etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada, “Orman Yanginlarina dikkat çekmek ve Doga Farkindaligini artirmak amaciyla düzenledigimiz Doga ve Çevre Farkindalik etkinligimize Sayin Valimiz Muammer Erol ve Yalova Belediye Baskan Vekilimiz Mustafa Tutuk’un katilmasi bizleri son derece mutlu etti ve gururlandirdi. Sayin Valimiz ve Belediye Baskanimiz kendileriyle yaptigimiz sohbetlerde doga ile ilgili yapacagimiz çalismalarda her zaman yanimizda bulunacaklarini ifade ettiler. Kendilerine bu desteklerinden ve çevre temizligi etkinligimizde bizimle birlikte olmalarindan dolayi sonsuz tesekkür ediyoruz. Ayrica yine yanimizda olan Kurtköy Muhtarimiz sayin Yüksel Tutuk’a, etkinligimizin gerçeklestirilmesine katkida bulunan ve bizleri nazik evsahiplikleriyle agirlayan Cevizlibahçe isletmecileri Emine-Bülent Yüksekol çiftine ve degerli gönüllülerimize de sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz. Doga ve Çevre adina bu tür etkinliklerimize ara vermeden devam edecegiz. TEMA Yalova Il Temsilciligi olarak amacimiz Dünyanin en büyük çevrecilerinden biri olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yalova Benim Kentimdir” dedigi ve Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca’nin yasadigi yer olan ilimizi TEMA’nin baskenti yapmaktir. Bu dogrultuda tüm ekibimizle birlikte çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA