Bu Akvaryum Türkiye'de Tek

Türkiye’de ilk defa tasarlanarak Eskisehir’de üretilen ’Vosvos Akvaryum’, dünyanin en büyük akvaryumlarindan biri olarak bilinen Abu Dabi’deki The National Aquarium’da ziyaretçileriyle bulusmak için gün sayiyor.

Bu Akvaryum Türkiye'de Tek
Eskisehir’de akvaryum ve hayvanat bahçesi dekorasyonlarinda kullanilan ürünler tasarlayan bir firma, 1969 model Vosvos marka otomobili akvaryuma çevirerek farkli bir tasarima imza atti. Türkiye’de ilk defa üretilen “Vosvos Akvaryum”, dünyanin en büyük akvaryumlarindan biri olarak bilinen ve Abu Dabi’de bulunan The National Aquarium’da sergilenmek üzere tasarlandi. Aracin iç aksesuarlari, camlari ve elektronik sistemleri suya dayanakli sekilde hazirlanip test edilerek birlestirildi. Yaklasik 3 aylik ugras sonucunda hazirlanan ilginç akvaryum, ortalama 1 buçuk ton metreküp su kapasitesiyle farkli tür baliklara ev sahipligi yapiyor.

“Mimarlar tarafindan tasarlanmis bir proje ve biz de ilk defa gerçeklestiriyoruz”

Abu Dabi’de bulunan akvaryumdaki birçok dekorun firmalari tarafindan yapildigini belirten yönetici asistani ve tasarimci Tugçe Gizem Özeçoglu, önümüzdeki süreçte daha farkli tasarimlara imza atacaklarini söyledi.

Ilk defa böyle bir proje yaptiklarini dile getiren Özeçoglu, “Sirketimizin bünyesinde akvaryum ve hayvanat bahçesi dekorlari üretiyoruz. Biz Abu Dabi’de Orta Dogu’nun en büyük akvaryumu olan national akvaryumu için dekorlari ürettik. Bu da bizim national akvaryum için son projemiz oldu. Mimarlar tarafindan tasarlanmis bir proje ve biz de ilk defa gerçeklestiriyoruz. Genelde polyester ve beton agirlikli olarak çalisiyoruz. Türkiye’de tek oldugunu bildigimiz ve dünyada da tek oldugunu düsündügümüz bir proje. 1969 model bir Volkswagen arabanin dis kabugunu alip akvaryuma çevirdik. Içerisindeki su izolasyonu ve dizaynini tamamen kendimiz gerçeklestirdik. Yaklasik 1 buçuk ton metreküp su tasimaktadir. Agirligi 2 ton ve 3 ay gibi bir sürede yapildi. Sevkiyatini en kisa zamanda gerçeklestirecegiz. Özel tasarim çalisiyoruz ve projelerin devami gelecektir diye düsünüyoruz. Proje bizim için de çok özel olmasindan dolayi yasadigimiz sehri ve sirketimizi temsil eden bir isim verdik. Abu Dabi’de ‘Safari26’ olarak sergilenecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA