Balikesir'de Çiftçiler Yagli Gürese Çikti

Balikesir’in Havran ilçesinde, sünnet dügününde yapilan yagli güresler büyük ilgi gördü. Basa soyunan usta pehlivanlarin yani sira, bazi çiftçiler de pantolonla güresti.

Balikesir'de Çiftçiler Yagli Gürese Çikti
Sünnet cemiyetinde zeytin agaçlari arasinda hazirlanan er meydaninda pehlivanlar kapisti. Basa soyunan pehlivanlar saatlerce kiran kirana güresti. Bu arada, davetliler arasinda bulunan Halil Yalçinkaya ile Ali Sen adli çiftçiler de güresmeye heveslendi. Bas güresler devam ederken, 47 yasindaki Halil Yalçinkaya ve 53 yasindaki Ali Sen’in gömleklerini çikararak yaglanmaya baslamalari üzerine bir ânda alkis tufani koptu. Pantolonlari ile meydana çikan çiftçiler kiran kirana güresirken, büyük alkis aldi. Halil Yalçinkaya ve Ali Sen, gürese merakli olduklarini belirterek, kendilerini alkislayan seyircilere tesekkür ettiler.

Gençliginde minder güresi yaptigini anlatan cemiyet sahibi Ali Çaylak, “Ogullarimin sünnetinde güres tertip ettim. Güzel güresler oldu. Komsularimizdan Halil Yalçinkaya ve Ali Sen de güreslere renk katti. Sünnetimize ve güresimize katilan herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA