5 Ilde Elektrik Ödemeleri 3 Ay Ertelendi

Yasanan yanginlardan büyük oranda etkilenen basta Mugla olmak üzere Antalya, Adana, İçel ve Osmaniye illerinde yangindan zarar gören abonelerin elektrik tahsilatlari 3 ay süreyle ertelendi.

5 Ilde Elektrik Ödemeleri 3 Ay Ertelendi
Türkiye’nin en büyük yangini olarak gösterilen felaketin yasandigi Antalya, Mugla, Adana, İçel ve Osmaniye’de elektrik faturalari ertelendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan karara göre, 28 Temmuz tarihinden itibaren yanginlardan büyük oranda etkilenen 5 ildeki tüketicilerin elektrik faturasi tahsilatlari, 1 Agustos’tan baslayarak, Agustos, Eylül ve Ekim aylarini kapsayan dönemlerde ertelendi.

Ertelemeden yararlanmak isteyen konut, is yeri ve tarimsal üretim alani kullanilabilir halde olan tüketiciler, elektrik faturalarinin tahsilatinin erteleme kapsamina alinmasina için, 1 Ekim’e kadar tedarikçi sirkete dilekçe verecek. Kurumlarda da kurum tarafindan düzenlenen “Hasar Durum Belgesi” yer alacak ve tüketici bu belge ile basvuruda bulunacak. Ayrica tüketiciler erteleme taleplerini yine 01 Ekim’e kadar çagri merkezleri ya da çevrimiçi basvuru kanallari üzerinden de iletebilecek.

Bunun yani sira tüketicilerden ticarethane, sanayii ve tarima dayali arazilerin sulanmasi amaci disindaki tarimsal sulama aboneliklerine iliskin is yerlerinin de 28 Temmuz’dan sonra açildigini gösterir "is yeri açma ve çalisma belgesini kuruma ibraz etme mecburiyeti var. Kamu kurum ve kuruluslarina ait yerlerin ise, bu karar disinda tutuldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA