Zafer Treni Eskisehir'de

Ankara’dan hareket eden 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümüne özel 99 gençle 2023 dakika sürecek olan ’Zafer Treni’ Eskisehir duragina geldi.

Zafer Treni Eskisehir'de


AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci Zafer Treni yolculugunun Eskisehir duraginda açiklamalarda bulundu.

Gençlige milli mücadele günlerini aktarabilmek adina bu yolculuga çiktiklarini aktaran Selim Yagci, yolculuk güzergâhindan bahsetti. Hedeflerinin Kocatepe’de gençler ile birlikte sabah namazinda bir araya gelmek oldugunu belirten Yagci, “Yolculugumuzda milli mücadelemizin odak noktalarini istedik ki, o milli mücadele ruhunu yansitabilme adina gençligimize o günleri aktarma adina, milli mücadelemizin mihenk tasi olan noktalari ziyaret edelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yilinda yaptigi o yolculugu ve ondan sonra yapilmayan yolculugu yeniden gerçeklestirelim diye Zafer Treni ile yola çiktik. Insallah hedefimiz Kocatepe’de sabah namazinda gençlerimiz ile bir araya gelmek. Devaminda da Dumlupinar ve Zafertepe’de bu yürüyüsümüze devam edip geriye dönüste ise Inönü Sehitligi ile Metristepe’ye de giderek, milli mücadelemizin önemli noktalarini gezmek, gençlerimize o ruhu mekânlarinda anlatmak istiyoruz. O ruhu canli tutmak adina buradayiz. Milletimiz o ruhu 15 Temmuz’da bir kez daha göstermistir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulastiracak ruh, milli mücadelede gösterdigimiz ‘Ya Istiklal ya Ölüm’ ruhu. Milletimizin bu medeniyet yarisini yeniden kazanacagina inaniyorum” dedi.



Zafer Treni’nde yolculuk eden 99 ögrenciden biri olan üniversite ögrencisi Serhat Yalin, “Tarih tekerrürden ibaret. Elbet bir gün bize de düser bu görev. Zafer daima bizimle olacaktir. Geçmisten gelen bu kan bizde daima diri. Atalarimizin yerinde huzur içinde ben en azindan kendi açimdan bundan eminim” diye konustu.



Bir diger ögrenci Ayse Tirpanci ise, “Atalarimizin gezip gördügü ve zafer kazandigi yerleri bugün gezip görmek benim için çok büyüleyici ve etkileyici bir deneyim oldu. Ayni zamanda çok gurur vericiydi. Böyle yerleri gezdigim ve arkadaslarimla birlik beraberlik duygusu içine girdigim için çok sansli hissediyorum. Çok keyifli bir geziydi, çok memnun kaldim” sözlerini kullanarak yolculuk hakkindaki düsüncelerini dile getirdi.

Zafer Treni’ni karsilamaya AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan ve yönetim kurulu üyelerinin yani sira Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Temizel de katildi.

Kaynak: İHA