Vali Varol'dan Zafer Bayrami Mesaji

Agri Valisi Dr. Osman Varol, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Vali Varol'dan Zafer Bayrami Mesaji
Vali Varol yayinladigi mesajda, su ifadelere yer verdi:

“Bugün, tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve sanli ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde Kurtulus Savasi’ni basariyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kurulusunu müjdeledigi büyük zaferin 99. yil dönümünü kutlamanin onur ve gururunu yasiyoruz.

Türk milletinin fedakârliklarla kazandigi istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurdugu ve sonucunu zaferle taçlandirdigi 30 Agustos, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin sanli tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde, 26 Agustos’ta baslayan ve 30 Agustos 1922’de tarihe altin harflerle yazilmis essiz bir zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarimiz kurtarilmis, Türk Milleti, hürriyet ve bagimsizlik içinde yasama onuruna kavusmustur.

30 Agustos, milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyecegini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edecegini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle asamayacagi engel olmadigini tüm cihana güçlü bir sekilde haykirdigi günün adidir. Aziz Milletimiz bu sanli zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermistir.

Asirlarin mücadeleleri sonucunda kazanilmis olan kutlu vatan topraklari üzerinde, bagimsiz ve onurlu bir sekilde var olabilmek için gösterilen bu üstün çaba, bundan 99 yil önce oldugu gibi bugün de yolumuzu aydinlatan en önemli manevi kaynaklarimiz arasindadir. Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardesliginden alan milletimizin sahip oldugu mukaddes degerler etrafinda olusturdugu bu kenetlenme anlayisi ve Büyük Taarruz Ruhu, simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da karsilasacagimiz badireleri asmamizda en büyük güvencemiz olacaktir.

Bu vesileyle, Istiklal Savasi’mizin Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, bugüne kadar mukaddes degerler ugrunda canini feda eden tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyorum.”
Kaynak: İHA