Sel Bölgesinde Buruk Bayram

Selin vurdugu Kastamonu’da afetin gölgesinde özgürlük destani 30 Agustos Zafer Bayrami kutlandi. Törene Içisleri Bakani Süleyman Soylu da katildi.

Sel Bölgesinde Buruk Bayram
30 Agustos Zafer Bayraminin 99. yil dönümü sel afetinin yasandigi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kutlandi. Balçik ve sel sularindan temizlenen Bozkurt Çok Programli Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bozkurt Kaymakami Murat Atici, il protokolü, gaziler, askerler, vatandaslar ve afet bölgesinde görev yapan personeller katildi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Içisleri Bakanliginin çelenginin Atatürk Aniti’na konulmasiyla baslayan törende, göndere çekilen bayrak esliginde Istiklal Marsi okundu ve sehitler için 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.

Ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 30 Agustos Zafer Bayrami’yla ilgili mesaji okundu. Daha sonra Bozkurt Kaymakami Murat Atici, günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapti. Kaymakam Atici, "Bugün de 30 Agustos’ta, Kastamonu ilimizde, Sinop’ta, Bartin’da yine bir baska mücadelenin içindeyiz. Elbette ki afetin kendisi degil ama afetle verdigimiz mücadeledeki ruh, buradaki azim ve gayret, bu Aziz Milletin yardimlasma ruhu, Kastamonu’nun Serife Bacisi ve diger sehitleriyle aynidir. Kastamonu’dan baslayan Istiklal Yolu’nun yolcularinin torunlari, tipki o günkü gibi çoluk çocuk demeden, tüm fertleriyle, yurdun dört bir yanindan gelen evlatlariyla, bugün yine isbasindadir, hep birlikte bir afetin yaralarini sarmaktadir” dedi.



Komandolar mars söyleyerek tören alanina geldi

Öte yandan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin kutlandigi tören alanina gelen komando birligi, ilçe merkezinden geçtigi sirada marslar söyledi.

Ellerinde Türk Bayragi ve Atatürk Bayragi da bulunan komandolar, hep bir agizdan seslendirdigi marslarla yeri gögü inletti. Komandolarin söyledigi marslar, tören alanina gelen davetliler tarafindan büyük alkis topladi. Törende Jandarma Asayis Komutanligi (JAK), Polis Sualti Arama Kurtarma, Polis Arama Kurtarma (PAK), AFAD Baskanligi, ANDA, Türk Kizilayi, UMKE, 112 Acil Saglik ekipleri gibi kurumlarda yer aldi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, katilimcilarin bayramini kutlamasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA