Sakarya'da 30 Agustos Coskusu

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yil dönümü Sakarya’da gerçeklestirilen törenlerle kutlandi. Tören sonrasinda konusan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Vatandasimiz dikkat eder ve biraz daha sabrederse özellikle asisini yaptirirsa Insallah saglikli günlere ulasir ve gelecek bayramlari, tören ile programlari daha saglikli bir sekilde maskesiz, vatandasimizla kucaklasarak kutlamis oluruz” dedi.

Sakarya'da 30 Agustos Coskusu
26 Agustos’ta baslayip 30 Agustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yil dönümü ve Zafer Bayrami, Sakarya’da kutlanmaya basladi.

Gün boyu sürecek olan kutlama ve törenler, Sakarya Valilik Kampüsünde düzenlenen çelenk töreniyle basladi.

Valilik makaminda tebriklerin kabulü sonrasinda ise kutlamalar Adapazari Kültür Merkezi önünde devam etti. Kutlama törenine; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim basta olmak üzere Sakarya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Necdet Tömekçe, Piyade Albay Garnizon Komutani Fahri Can Çaglar, milletvekilleri, sehrin üniversite rektörleri, gaziler, kurum ve kuruluslarin müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Vatandaslar ellerinde bayraklarla kutlamalara eslik ederken, Saygi Durusu ve Istiklal Marsi sonrasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 30 Agustos Zafer Bayrami kutlama mesaji okundu. Yapilan konusmalarin devaminda kurum ve kuruslara ait araçlar kortej esliginde alandan geçerek protokolü selamladi. Selamlama sonrasinda program sona erdi.

Tören alaninda açiklamalarda bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Uzun süre sonra coskulu bir sekilde kutlamis olduk 30 Agustos Zafer Bayrami’ni. Allah böyle günler yasatmasin ama Türk milleti de zorda kaldiginda nasil kahramanlik ortaya koyacagini Sakarya’da, Dumlupinar’da oldugu gibi göstermistir. Milletimizin bayramini tebrik ediyorum. Vatandasimiz dikkat eder ve biraz daha sabrederse özellikle asisini yaptirirsa Insallah saglikli günlere ulasiriz. Saglik ekiplerimiz de buradan geçti, onlarda kahramanca çalisiyor, onlara da tesekkür ederim. Burada tabii kapanma süreci de bitti, okullar açiliyor ögrenciler gelecek. Vatandasimiz daha hareketli, kisitlamalar yok. Onun için maske, mesafe ve asi yaptirmak çok önemli. Vatandasimiz ne kadar dikkatli ve hassas olursa bu süreci insallah o kadar kisa sürede atlatiriz. Hem saglik teskilatimiz üzerinde hastaneler üzerindeki yük azalir hem de vatandasimiz daha rahat ve güzel günlere ulasir. Normal hayata dönmüs oluruz, yani bugün normal bir etkinlik, program yaptik san ve seref ile kutladik. Insallah gelecek bayramlari, tören ve programlari daha saglikli bir sekilde maskesiz, vatandasimiz ile kucaklasarak kutlamis oluruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA