Onlar Hiç Korkmadilar Ve Tereddüt Etmediler

Büyük Taarruz’un basladigi ve devaminda Milli Mücadele’nin kazanildigi Afyonkarahisar Kocatepe’deki sanli destan, çekilen kisa film ile anlatildi. Film, Mustafa Kemal Atatürk ile 11 yasindaki kiz çocugu arasindaki diyalogdan olusuyor.

Onlar Hiç Korkmadilar Ve Tereddüt Etmediler
Kurtulus Savasi’nin baslangici olan ve cumhuriyetin temellerinin atildigi Afyonkarahisar merkeze bagli Kocatepe’de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin önemini anlatan kisa film izleyenleri duygulandirdi. Bir çocugun kurtulus ve bagimsizlik üzerine hayalinin canlandirildigi filmde 11 yasindaki Aysenaz Keskin rol alirken, Atatürk rolünde ise Askin Kayahan oynadi. Filmde küçük kiz, Atatürk’e sorular sorarak savasin nasil kazanildiginin cevabini aliyor.

Afyonkarahisar Valiligi tarafindan hazirlatilan kisa filmi sosyal medya hesabindan paylasan Vali Gökmen Çiçek, “Biz bu topraklari kanla canla vatan kildik. Bir milletin topyekun orduya dönüsüp destan yazdigi sanli zaferin 99. yilinda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyorum. Zafer Bayrami’miz kutlu olsun” notunu paylasti.
Kaynak: İHA