Mudanya 3. Kitap Fuari Sona Erdi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde düzenlenen 3. Kitap Fuari sona erdi.

Mudanya 3. Kitap Fuari Sona Erdi
Mudanya Belediyesi ve YAYKOOP tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen Mudanya Kitap Fuari sona erdi. “Gençlik ve Gelecek” temasiyla Mütareke Meydani ve Ismet Inönü Parki’nda düzenlenen fuara 50 gazeteci, yazar, sanatçi, akademisyen ve siyasetçinin yani sira 75 yayinevi katildi.

20 söylesi gerçeklestirilirken, gazeteci ve yazarlar söylesilerde okurlariyla bir araya geldi. Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, Mudanya’nin kültür sanat hayatina katkida bulunan yazarlara ve sanatçilara tesekkür etti.

Mudanya 3. Kitap Fuari’nin bu yilki onur konuklari, müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli ve akademisyen-yazar Selçuk Sirin oldu. Nebil Özgentürk, Ercan Kesal, Baris Ince, Murat Agirel, Ibrahim Varli, Elif Çongur, Gürkan Korkmaz, Esra Dicle, Ali Lidar, Fatih Yasli, Turgay Fisekçi, Vahdet Mesut Ayan, Sinem Sal, Murat Mentes, Aysen Sahin, Sükrü Erbas, Baris Terkoglu, Tuba Torun, Gökhan Günaydin, Lal Lales, Betül Dündar, Faruk Duman, Ali Mert Tasçier, Gökçe Gökçen, Seren Servin Korkmaz, Müge Koçak, Esmahan Devran Inci, Ayse Özlem Inci, Dileda Arslan, Ümit Alan, Ates Ilyas Bassoy ve Berkant Gültekin ile Bursali gazeteciler Yüksel Baysal, Necati Kartal, Ozan Kaplanoglu, Burak Demirci, Hatice Nur Derya Mudanya’nin konugu oldu. Mudanya 3. Kitap Fuari kapsaminda söylesilerin yani sira tiyatro ve atölye etkinlikleri de yapildi. Mudanya Deniz Kültür Sanat Evi Tiyatrosu’nun Aziz Nesin/Üç Sesli Üzünç adli oyunu ile Ekim Sanat Atölyeleri’nin playback tiyatrosu “Olay Var” Mütareke Meydani’nda tiyatro severlerle bulustu. Yazar Ali Lidar, “Küçük Prens Müzesi” etkinliginde gençlerle okuma atölyesi, yazar Murat Mentes de roman atölyesi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA