Konya'da 30 Agustos Kutlamasi

Konya’da, 30 Agustos Zafer Bayrami düzenlenen törenle kutlandi.

Konya'da 30 Agustos Kutlamasi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü anit alaninda düzenlenen törenle kutlandi. Program Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Konya Büyüksehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Zafer Için Pedalla” adli bisiklet turu etkinligi gerçeklestirildi.

Bisiklet turunun starti, Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafindan verildi.

Etkinlige katilan sporcular, anit alanindan baslayip Konya Askeri Sehitliginde sona eren turda, Zafer Bayrami’ni kutlamak için pedal çevirdi. Bisiklet turunun ardindan protokol mensuplari, Konya sehitliginde gerçeklestirilen anma programina katildi.

Vali Özkan burada 30 Agustos için çesitli branslarda düzenlenen turnuvalarda dereceye giren ögrencilere madalya ve basari belgelerini verdi. Sehitler için dualarin edildigi programda protokol üyeleri mezarlara karanfil birakarak sehit yakinlarina da bassagligi diledi.

Programlara, Vali Vahdettin Özkan’in yani sira 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutani Tuggeneral Önder Sensöz, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ile siyasi parti yöneticileri, gaziler, sehit yakinlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA