Kocaeli'de Enduro Ve ATV Söleni

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi’nin 2. ayak yarislari tamamlandi.

Kocaeli'de Enduro Ve ATV Söleni
Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi’nin 2. ayak yarislari, nefesleri kesti. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu is birliginde Kartepe Motocross ve ATV Parkuru’nda düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi’nin 2. ayak yarislari, sporcular kros, ekstrem ve enduro testten olusan parkurda mücadele etti. Farkli illerden 99 sporcunun katildigi etkinlikte, bazi sporcular zor anlar yasadi.

Yarislar öncesi görüslerini dile getiren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Kocaeli’de spora ve sporcuya verdigimiz destekle sporda da güçlü ve marka bir sehir haline gelmeyi hedeflediklerini vurguladi. Çakmak, Kocaeli’nin, tüm sporlarda oldugu gibi motor sporlarinda da iddiali oldugunu ve yapilan bu tür organizasyonla Spor Kenti Kocaeli’ne önemli katki sagladiklarini söyledi.

Çakmak, “Sporcular dogal ortamda kayalarin, tahta kütüklerin, lastiklerin ve kum tepelerin üzerinden hem motosiklet hem de ATV ile tozu dumana katarak kiyasiya mücadele ettiler. Tüm katilimcilari tebrik ediyorum. Büyüksehir olarak motor tutkularini Kocaeli’nde agirlamaktan mutluyuz” dedi.

Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi ikinci ayak yarislarinda ATV GP ve S2 Sinifi kategorilerinde sampiyon olan Ahmet Özgül (TITUS), kiz arkadasi Yaren Çolakoglu Kartepe Motocross ve ATV Parkuru’nda evlenme teklifi yapti. Özgül, sürpriz yaparak sampiyonluk kupasini almadan önce diz çöküp, "Yaren, benimle evlenir misin?" diye haykirdi. Yaren Çolakoglu’nun da "evet" diye cevap vermesiyle kupa törenine katilan sporcular ve seyirciler alkislayarak çifti destekledi. Evlenme teklifinin kendisi için sürpriz oldugunu belirterek, Yaren Çolakoglu böyle bir organizasyonda beklemedigini söyledi.

Ahmet Özgül ile üniversite tanistiklarini ifade eden Çolakoglu, çok mutlu oldugunu kaydetti.

Ahmet Özgül de sampiyon oldugu mutlu günde evlenme teklifi yapmasinin daha dogru olacagini düsündügünü dile getirerek, böyle bir evlenme teklifi yapildigini söyledi.



Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi 2 Ayak yarislari 2 Kadin 76 motosiklet ile 1 Kadin 23 de ATV sporcusu 99 sporcunun katilimiyla yapildi. Zorluk derecesi yüksek olan parkurda 2 Kadin Motosiklet yarisçisi parkuru basariyla tamamlayarak kategorilerinde kupalarini aldi. Zamana ve dogaya karsi yapilan yarislarin en üst kategorisi olan EnduroGP sinifinda birinciligi Bayram Uysal (AEMK) elde etti. Deniz Memnun (SARIYER) ikinci sirada yer alirken, Anil Özseker’de (BEMK) üçüncü sirada yer aldi.

Sampiyonada dereceye girenlere düzenlenen törende Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Semsettin Yildirim, Kartepe Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Akyüz ve Kocaeli Gençlik ve Spor Il Müdür Yardimcisi Ziyaülhak Sarigül tarafindan kupalari verildi.

Kaynak: İHA