Izmir'in Ilçelerinde 30 Agustos Coskusu

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yildönümü, Izmir’in ilçelerinde cosku içinde kutlandi.

Izmir'in Ilçelerinde 30 Agustos Coskusu
Bagimsizligimizi kazandigimiz 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yildönümünde Izmir’in ilçelerinde çesitli etkinlikler düzenlendi.



Balçova’da çocuklar için senlik

Balçova’da 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda çocuklar için bir senlik düzenlendi.

Kitabin ve bilginin öneminin anlatildigi Hayal Dünyasi isimli tiyatro oyunun ardindan masal kahramanlari çocuklara eglenceli dans etkinlikleri yaptirdi. Balçova Belediyesi Spor Müdürlügü de çocuklara halat çekme, çuval yarisi gibi unutulmaya yüz tutmus oyunlar ve yarismalar düzenledi.

Alanda eglenen çocuklara patlamis misir ve pamuk seker dagitildi. Çocuklarla birlikte etkinliklere katilan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya “Bagimsizligimizin sanli tarihini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çocuklarimiza farkli bir sekilde anlatmak istedik. Hem bilginin önemini hem de bagimsizligini eglenerek ögrendiler. Biz, her firsatta cumhuriyet degerlerimizi çocuklarimiza anlatacagiz” diye konustu.

Balçova’da üç gün sürecek olan kutlamalar Cenk Bosnali ve Kaset Gurubu konserleri ile devam edecek.

Gaziemir’de 30 Agustos Zafer Bayrami’nda dayanisma kahvaltisi

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yili dolayisiyla belediye tarafindan yasama geçirilen restoran ve kafeterya olarak hizmet veren Porta Gaziemir’de dayanisma kahvaltisi düzenledi.

Porta Gaziemir’de düzenlenen kahvaltida konusan Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, “Büyük Taarruz’un 99. yilinda sizleri agirlamaktan son derece mutluyum, kivançliyim. Büyük Taarruz, bizim gibi mazlum ülkelere isik olmustur. Birçok millet bizim savasimizdan öykünmüstür, ülkelerini kurtarmak için mücadeleler vermistir. Ilber Ortayli’nin dedigi gibi Büyük Taarruz zaferle sonuçlanmasaydi Istanbul’u turist gibi gelip gezer giderdik. Milletimizin bagimsizligi için mücadele etmis, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazilerimizi ve sehitlerimizi özlemle saygiyla aniyorum. En büyük bayramlarimizdan biri olan 30 Agustos Zafer Bayrami hepimize kutlu olsun” dedi.



Aliaga’da 30 Agustos Zafer Bayrami

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki Türk Ordusunun 30 Agustos 1922’de zaferle neticelendirdigi Büyük Taarruz’un 99. yili Aliaga’da da kutlandi. Gün boyu sürecek kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen çelenk sunma programiyla basladi.

Kutlama programinda Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk anitina Aliaga Kaymakamligi, Aliaga Garnizon Komutanligi ve Aliaga Belediye Baskanligi çelenkleri sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz sehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalik saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi esliginde sanli bayragimiz göndere çekildi. Ögrenciler tarafindan siirler okunurken, tören sonrasi Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun ve Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Izmir Kaymakamlik Makaminda tebrikati kabul etti. Program Aliaga Kabristanliginda bulunan sehitlik ziyareti ile son buldu. 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda bugün saat 18.00’de ilçedeki motosiklet ve bisiklet gruplarinin katilimiyla ‘Zafer Saygi Turu’ düzenlenecek. Aliaga Belediyesinin katkilariyla gerçeklesecek etkinlikte saat 18.30’da Cumhuriyet Meydani’ndan baslayacak Zafer Saygi Turu; Atatürk Caddesi, Istiklal Caddesi, sahil bandi, ön plajlar güzergâhinda devam edecek. Tur, Avci Ramadan Alaninda sona erecek.

Çesme’de gün boyu kutlama

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yili, Çesme’de de Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen resmi törenle kutlandi. Resmi tören, Çesme Kaymakamligi ve Çesme Belediye Baskanligi çelenklerinin Atatürk anitina sunulmasinin ardindan, saygi durusu ve Istiklal Marsi esliginde göndere bayrak çekilmesi ile basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusma, S.G. Üstegmen Süleyman Safak tarafindan yapildi. Resmi tören, siirlerin okunmasi ve zeybek gösterisinin ardindan sona erdi. Resmi törenin sona ermesinin ardindan, Çesme Kaymakamligi makamindan izin alan siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari Atatürk anitina çelenk sundu. 30 Agustos Zafer Bayrami resmi töreni, saat 19.30’da Çesme Kalesi’nde, tebrikat ve ikramlik sunumu ile sona erecek. Zafer Bayrami coskusu, aksam saatlerinde de devam edecek. Belediye tarafindan düzenlenecek ve vatandaslarin Türk bayraklari katilacagi Zafer Yürüyüsü, saat 20.00’de Tekke Plaji’ndan baslayacak. Coskulu geçmesi beklenen Zafer Yürüyüsü’nün ardindan da saat 21.15’te Çesme Amfi Tiyatro’da ücretsiz Nükhet Duru konseri gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA