Darende'de 30 Agustos Kutlamasi

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99 yil dönümü tüm yurtta oldugu gibi Malatya’nin Darende Ilçesi’nde törenlerle kutlandi. Program kapsaminda önce kaymakam Malik Çalisir, 30 Agustos Zafer Bayrami tebriklerini makaminda kabul etti.

Darende'de 30 Agustos Kutlamasi
Atatürk Anitina çelenkler sunulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasindan sonra günün anlam ve önemini anlatan konusmayi Garnizon Komutani Yusuf Can Altunisik yapti. Altinisik, Zafer Bayrami’nin önemine temas ederek, “ Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasi ve 30 Agustos 1922 de kazandigimiz büyük zaferin 99. yilini kutlamanin ulusça gurur ve heyecanini yasiyoruz. Ayrica Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte Bayragina ve Vatanina kastedenlere karsi 99 yil önce kahramanlik seref dolu tarihinden aldigi kudretiyle yeniden dirilerek topyekün varolus mücadelesi sonucunda tarihte esine az rastlanan bir zafer kazanmistir. Aziz yurduna ve bagimsizligina kasteden isgal kuvvetleri karsisinda Türk ordusunun ortaya koydugu essiz bir eser olan bu zafer tek tek düsünülmüs ve hazirlanmis ve yönetilmistir” dedi.

30 Agustos Zafer Bayrami törenlerine, Kaymakam Malik Çalisir, Belediye Baskan Vekili Tuncer Çalik, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA