Baskan Yilmaz'dan Anitkabir Ziyareti

30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda 99 gençle birlikte Anitkabir’e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk birakip saygi durusunda bulunan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, “Türkiye’nin en genç büyüksehir belediye baskani olarak gençlerimizle birlikte burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Baskan Yilmaz'dan Anitkabir Ziyareti
Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki Türk ordusunun, 26 Agustos’ta baslayip 30 Agustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin 99. yilinda, gençlerle birlikte Anitkabir’deydi. Gençlik ve Spor Bakanligi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Dumlupinar Üniversitesi, Türkiye Kent Konseyleri Birligi ve Balikesir Kent Konseyi is birliginde gerçeklestirilen Zafer Bayrami programi, Baskan Yücel Yilmaz’in 29 Agustos 1924’te Zafer Treni’nin hareket ettigi saat olan 13.07’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çiçek sunmasiyla basladi.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yildönümü nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinden Türkiye Kent Konseyleri Birligi çatisi altinda bulunan Gençlik Meclisi’nde görev yapan gençlerle birlikte Anitkabir’i ziyaret ederek Aslanli Yol’da yürüyen Baskan Yücel Yilmaz’a; AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci da eslik etti.

Baskan Yücel Yilmaz ve beraberindeki heyet, Anitkabir ziyaretinin ardindan; Bestepe’de bulunan Devlet Mezarligi’ni, Kurucu Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti.

Baskan Yilmaz: "100. yila emin adimlarla gençlerimizle birlikte yürüyoruz"

Bu anlamli programda yer almaktan dolayi gurur duydugunu ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, “Büyük Taarruz’un 99 yillik geçmisini temsilen 99 gencimizle, 100. yila emin adimlarla yürüyoruz. Basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kahramanlarimizi yad etmek ve minnetle anmak için gençlerimizle beraber huzurlarina geldik. Ben de Türkiye’nin en genç büyüksehir belediye baskani olarak gençlerimizle birlikte burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum. 30 Agustos Zafer Bayramimizi kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bu vatan ugruna canlarini veren, kan döken tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA