Aydin'da 30 Agustos Resepsiyonu Gerçeklestirildi

Aydin’da, Vali Hüseyin Aksoy ev sahipliginde 30 Agustos Zafer Bayrami resepsiyonu gerçeklestirildi.

Aydin'da 30 Agustos Resepsiyonu Gerçeklestirildi


30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da coskuyla kutlandi. Aydin Valiligi koordinesinde düzenlenen kutlama törenlerinin ardindan Vali Hüseyin Aksoy’un ev sahipliginde 30 Agustos Zafer Bayrami resepsiyonu gerçeklestirildi.

DSI Misafirhanesinde düzenlenen resepsiyonda Vali Hüseyin Aksoy ve esi Hülya Aksoy, davetlileri kapida karsiladi. Vali Aksoy ve esi resepsiyon boyunca davetliler ile birlikte yakindan ilgilenirken, 30 Agustos Zaferi’nin anisina pasta kesildi. Harmandali gösterisi ile devam eden resepsiyonda Vali Aksoy, günün anlam ve önemine dair bir konusma yapti.

Resepsiyona katilan davetlilere tesekkür eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunda önemli bir rol olusturan 30 Agustos’un 99. yil dönümündeyiz. Ülkemizin birçok tarafi düsmanlar tarafindan isgal edildigi bir dönemde, 19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaslariyla birlikte Samsun’a çikarak ulusal kurtulus mücadelesini baslatmistir. Samsun’dan Amasya’ya geçerek Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas Kongreleriyle milli mücadelede önemli asamalar kaydetmistir. 1920’de TBMM’nin açilmasiyla milli mücadelede yeni bir asamaya geçilmistir. 30 Agustos da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunda en önemli halkalardan birisidir. Bu önemli ve anlamli gecede basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Bayragi altinda özgürce yasamamiza vesile olan bütün sehitlerimizi rahmete, gazilerimizi sükranla aniyorum. Bugüne kadar ülkenin gelismesi ve kalkinmasi için katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum. Bu özel gecede sizleri sevgi ve saygilarimla selamliyorum” dedi.



Aydin Valiligi ev sahipliginde düzenlenen resepsiyona Aydin Valisi Hüseyin Aksoy’un yani sira Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ile kurum ve daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA