Assistt'e Stevie Awards'tan Ödül

AssisTT Insan Kaynaklari ve Idari Isler Genel Müdür Yardimcisi Ömer Faruk Tüfekçi: 'Insansiz ise alim vizyonumuz dogrultusunda önemli bir adimi teskil eden Online Mülakat Üssü projemizin uluslararasi alanda faaliyet gösteren böylesi prestijli kurumlar tarafindan takdir edilmesi bizim için çok kiymetli'.

Türk Telekom'un müsteri deneyimi sirketi AssisTT, global ölçekte en prestijli is ödüllerinden olan Stevie Awards for Great Employers'ta "En Yenilikçi IK Teknolojisi Kullanimi" kategorisinde "Online Mülakat Üssü" projesiyle bronz ödülün sahibi oldu.

AssisTT'den yapilan açiklamaya göre, degisen ihtiyaçlara ve teknolojinin sundugu firsatlara göre süreçlerini gözden geçirip yeniden tasarlayan AssisTT, insansiz ise alim vizyonu dogrultusunda "Online Mülakat Üssü" projesini hayata geçirdi.

Türkiye'nin ilk online mülakat üssü özelligini tasiyan proje sayesinde aday deneyiminden baslayarak tüm insan kaynaklari süreçleri dijital ortama tasindi.

- "Türkiye'nin 81 ilinde insansiz ise alim yapiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen AssisTT Insan Kaynaklari ve Idari Isler Genel Müdür Yardimcisi Ömer Faruk Tüfekçi, "Insansiz ise alim vizyonumuz dogrultusunda önemli bir adimi teskil eden Online Mülakat Üssü projemizin uluslararasi alanda faaliyet gösteren böylesi prestijli kurumlar tarafindan takdir edilmesi bizim için çok kiymetli." ifadesini kullandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan önce insan kaynaklarinin tüm süreçlerinde dijital dönüsümü tamamladiklarini bildiren Tüfekçi, sunlari kaydetti:

"Bu yatirimimiz sayesinde Kovid-19 salgini basladigindan bu yana süreçlerimizde herhangi bir aksaklik yasamadik. Aksine, salgin ile birlikte artan is hacmimize paralel yeni ise alimlarimizi kesintisiz sekilde devam ettirdik. Türkiye'nin ilk online mülakat üssünü de bu süreçte devreye aldik. Türkiye'nin 81 ilinden adaylarimizla görüsürken yüz yüze iletisime gerek kalmadan, dijital ortamda ise alim sürecimizi tamamlayabiliyoruz. Anket, sinav, envanter, video mülakat gibi tüm ise alim adimlarimizi çevrimiçi kanallar üzerinden gerçeklestiriyor, ekibimize dahil olan arkadaslarimizi yine ayni kanallardan egitime alarak oryantasyon süreçlerini tamamliyor ve evden çalisma imkani sagliyoruz."

Tüfekçi, uçtan uca dijital araçlarin kullanildigi "Online Mülakat Üssü" sayesinde ise alimin operasyonel süreçlerinden ziyade stratejisine odaklanma imkani bulduklarini, söz konusu uygulamayla ise alimin operasyonel maliyetlerinde yüzde 50'yi bulan oranda verimlilik yakaladiklarini aktardi.

Kaynak: AA