30 Agustos Zafer Bayrami Kutlamalari

30 Agustos Zafer Bayraminin 99. yil dönümü Kilis’te kutlandi.

30 Agustos Zafer Bayrami Kutlamalari
Sabah saat 08.45’de Asri mezarliktaki Sehitlikte düzenlenen törende, sehitler için dua okunduktan sonra sehit mezarlari ziyaret edilerek, karanfil birakildi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk konulmasiyla baslayan törende, göndere çekilen bayrak esliginde Istiklal Marsi okundu sehitler için 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.

Törene Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutan Vekili Piyade Albay Halil Siddik Ayhan, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ersin Aslan, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun ile daire amir ve müdürleri katildi.

30 Agustus Zafer Bayrami törenlerinde Türk Silahli Kuvvetleri adina Piyade Üstegmen Tayfun Çetinkaya, 30 Agustos Zafer Bayraminin 99. yil dönümü coskuyla kutladiklarini ifade etti.

Çetikaya, “19 Mayis 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a çikisiyla baslayan Milli mücadele, Türk devletinin varini yogunu ortaya koyarak, ordusuna verdigi destekle ortaya koymus, Amasya, Erzurum, Sivas’ta kongrelerde tüm millet kenetlenerek, tek vücut olmustur. Essiz kumandan Mustafa Kemal’in ‘Hatti müdafaa yoktur, sathi müdafaa vardir, o satih tüm vatandir. Vatanin her karis topragi, vatandasin kaniyla islanmadikça terk olunamaz’ emri dogrultusunda yapilan Sakarya meydan muharebesi ile düsmanin taarruz gücü kirilmistir” dedi.

Daha sonra etkinlikler Kilis Halk Egitim Merkezi Mehter Takimi gösterisiyle devam eden program, siirler okunmasina müteakip 30 Agustus Zafer Bayrami nedeniyle yarismalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA