Acili Babanin Hastanede Evlat Nöbeti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir sahsin saldirisina ugrayan 17 yasindaki Aysegül Aydin’in hastanede yasam mücadelesi devam ediyor. Genç kizin acili babasi ise her gün hastaneye giderek, ümitle kizindan gelebilecek iyi haberi bekliyor.

Acili Babanin Hastanede Evlat Nöbeti
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde kendisini adim adim takip eden bir sahsin saldirisina ugrayan 17 yasindaki Aysegül Aydin’in Marmara Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde makineye bagli olarak yasam mücadelesi devam ediyor. Acili baba Metin Aydin ise 21 gündür her gün hastaneye giderek kizinin yaninda olmaya çalisiyor. Her gün kizindan gelebilecek iyi bir haber için umutla bekleyen baba Aydin, hastaneye gittiginde ise kizina moral verebilmek için onunla hep konusarak güzel seylerden bahsediyor.

“Sesimi duydukça gözlerini kisik kisik açiyor”

Kizinin hala yogun bakimda makineye bagli olarak yasadigini söyleyen baba Metin Aydin, “Ara ara nöbet geçiriyor, ataklari oluyor. Durumunda ne iyiye giden bir sey var ne de çok kötüye giden bir sey var. Konusmuyor, sadece uyutulmadigi zaman gözlerini açiyor. Elini, kolunu, bacagini hareket ettiremiyor. Her gün hastaneye gidiyorum. Ögle saat 12.00 gibi hastanede oluyorum. 13.00 ile 15.00 arasi ziyaret saatleri var. Kizimi her gün ziyaret ediyorum. Her gün durumuna bakiyorum, onunla konusuyorum. Uyutulmus olsa bile sesimi duydukça gözlerini kisik kisik açiyor. Konusuyorum, hastanede oldugumuzu söylüyorum, iyi olacagini söylüyorum, evimize gidecegimizi söylüyorum. Ona moral olsun diye, üzgünlügümü belli etmeden onunla konusuyorum. Güzel seylerden bahsediyorum. Ona sevdigi seylerden bahsediyorum uyaninca güzel seyler aklinda kalsin diye. Doktorlardan bilgi aliyorum her gün ama çok bir gelisme yok. Geçen pazartesi beyin hücrelerini ölçen bir cihaza baglamislar. Orada Aysegül’ün beyin hücrelerinin bazi bölümlerinin öldügünü söylediler. Bunun da hasta genç de olsa yasli da olsa canlanma durumunun olmadigini söyledi doktor. Ama ben kizimdan ümitliyim” dedi.



“Allah kimseyi atese düsürmesin”

Türkiye’de çok iyi doktorlarin oldugunu ve evladinin iyilesmesi için destek bekledigini söyleyen Aydin, “Bu isle ilgili büyüklerimizle sürekli görüsüyoruz, onlara da söylüyorum, Aysegül için bir sey yapacaksak, Türkiye’deki beyinle ilgili en iyi doktorlar, profesörler kimse, Aysegül’e en iyi neresi bakacaksa oraya alalim diye söylüyorum. Türkiye’de çok iyi beyin doktorlarimiz var. Bizi dinleyip de duyan doktorlarimiz olursa onlardan da yardim talep ediyoruz Aysegül için. Bizim günlerimiz bitti, biz sadece ayakta durmak için Aysegül iyilessin diye ümitle gidiyorum bakiyorum. 21 gün geçti olayin üzerinden. 21 gündür biz isi, gücü terk ettik, gündüz hastanede gece evimizdeyiz. Ümitle bekliyoruz. Bir gün gittigimizde belki daha iyi olur, solunum cihazindan çikar, kendi nefes alip vermeye baslar diye ümitle her gün gidiyoruz. Bizim günlerimiz zehir oldu. Bizim hayatimiz zehir oldu. Simdiye kadar biz bir sey görmemisiz. Allah böyle bir aciyi kimseye vermesin. Atese düsen yaniyor, atese düsmeyen hiçbir sey bilmiyor. Allah kimseyi atese düsürmesin” diye konustu.



“Ruh halimiz paramparça"

Isten gelirken evinin yakinlarinda bir kalabalik gördügünü ve ne oldugunu merak edip baktiginda ise kardesinin yerde yattigini gördügünü söyleyen agabey Esat Aydin ise “Etrafina insanlar toplanmis. Ben o an ne yapacagimi bilemedim. Sonra hemen babami aradim, oradakiler de ambulansi aramislar. Saldirgan sahis da yanimizdaydi, ‘ben gördüm yanimda düstü’ falan dedi.

Ben böyle bir sey oldugunu hiç tahmin edemedim. Benim babamda epilepsi hastaligi var, ben babamin krizine sahit oldum. Kardesim de o tarzda bir kriz geçiriyordu. Ben darp edildigi süphesini hiç duymadim. Ama sonra hastaneye kaldirildiginda tereddüt etmeye basladim. Çünkü kardesim otobüsten indiginde beni aramisti, ben açmamistim ‘Gel beni al’ diyordu. Ben de burada olmadigim için, telefonu açmamistim, geri dönüs de yapmadim. Hastanede düsünmeye basladim. Sonra olay yerine döndüm. Jandarmayla birlikte kamera kayitlarini izledik. Orada gördük ki o sahis, yakin mesafeden kiz kardesimi takip ediyordu. Zaten kamera açisindan çikar çikmaz da kardesimi çaliliklarin içine çekmis. Artik orada ne yasandigini bir kardesim biliyor, o da hastanede yatiyor. Su an ruh halimiz paramparça. Insan içinde belli etmesem de tek basima kaldigimda agliyorum. Çok kötü durumdayiz. Ama Allah’in izniyle kardesim sapasaglam ayaga kalkacak. Böyle düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA