Van'da 43 Doktor Istifa Dilekçesi Verdi

Van Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, “1 Temmuz’da kalkan yasagin ardindan ilimizde 43 hekim istifa dilekçesi verdi” dedi.

Van'da 43 Doktor Istifa Dilekçesi Verdi
Açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, Saglik Bakanliginin öngörüsüyle salgin döneminde saglik sektöründeki is yükünün artmasi üzerine 2020 Mart ayi içerisinde bir genelge yayinlayarak kamu ve özel sektörde çalisan hekimlerin istifa etmelerini yasakladigini hatirlatti. Sünnetçioglu, “1 Temmuz’da kalkan yasagin ardindan ilimizde 43 hekim istifa dilekçesi verdi. Zorlu geçen salgin sürecinde tüm saglik çalisanlarimiz canla basla çalisti, hepsine tesekkürlerimi sunuyorum. Bu sikintili süreçte hekimlerimiz bizi yalniz birakmadi” dedi.

Kalkan yasagin ardindan doktorlarin istifa etmeye basladigini ve özel sektöre geçis yaptigini dile getiren Prof. Dr. Sünnetçioglu, “Hiçbir hekimimiz istifaya zorlanmadi, aksine kendilerinin devlet hastanelerimizde bu zorlu süreçte sabirli olmak, vatandaslarimiza saglik hizmetinin sekteye ugratmamasi adina ricalarimiz olmustur. Normallesme süreci ile istifa yasaginin kalkmasiyla birlikte birçok ilde oldugu gibi Van’da da hekimlerimiz kendi hür iradesi ile Saglik Müdürlügümüze istifa dilekçelerini verdi. Tabii ki vatandaslarimizin saglik yönünde magdur olmamasi için Saglik Bakanligimiza giderek kadin dogum uzmani, çocuk doktoru, anestezi ve enfeksiyon hastaliklari için uzman hekim talebinde bulundum. En kisa zamanda atamalarini bekliyoruz. Ayrica Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Dursun Odabas Tip Merkezinde vatandaslarimizin magdur olmamasi için 6 uzman ve 5 pratisyen hekim görevlendirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA