Vali Öner'den Zafer Bayrami Mesaji

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Öner'den Zafer Bayrami Mesaji
Öner mesajinda, ’’99 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde ordu - millet dayanismasiyla kazanilan 30 Agustos Zaferi’nin yil dönümünü kutlamanin gururu ve mutlulugu içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde, 26 Agustos’ta baslayan ve 30 Agustos 1922’de tarihe altin harflerle yazilmis essiz bir zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarimiz kurtarilmis, Türk Milleti hürriyet ve bagimsizlik içinde yasama onuruna kavusmustur. Bu zaferle vatan topraklari kurtarilmis ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasinin da yolu açilmistir. Egemenligimizi, bagimsizligimizi ve ebedi varligimizi teminat altina alan 30 Agustos Zaferi ile milletimizin bagimsizlik inancinin ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacagini tüm dünyaya kanitlayan Türkiye, tipki 99 yil önce oldugu gibi, ekonomik ve siyasi bagimsizligina yönelik iç ve dis tehditleri, bertaraf etme konusunda ayni kararliligini muhafaza etmektedir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Türk Silahli Kuvvetleri mensuplarimizin ve bütün vatandaslarimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni yürekten kutluyor, basta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle aniyorum.’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA