Rahvan At Yarislari Nefes Kesti

Erzurum’da düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari nefes kesti. Rahvan atlarinin mücadelesi, izleyen yüzlerce kisi tarafindan ilgiyle takip edildi.

Rahvan At Yarislari Nefes Kesti
Erzurum Yakutiye Belediyesi tarafindan organize edilen ve Geleneksel Spor Dallari Federasyonun katkilariyla düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari Yakutiye Ilçesine bagli Umudum Mahallesi Rahvan At Yarislari Tesislerinde düzenlendi.

Yarisçilar Bas, Bas Alti, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, Ithal A, Ithal B, Taze Besli, Deste, Ikili Taylar ve Dört Nala Sürat Kosusu kategorilerinde yaristi.

Yarismalar öncesi Yakutiye Belediyesi tarafindan Umudum Mahallesine yapilan Rahvan At Yarislari Tesisinin de açilisi gerçeklesti. Açilisa AK Parti Milletvekili Ibrahim Aydemir, Vali Okay Memis, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar ve çok sayida vatandas katildi.

Açilista konusan Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, Erzurum’a önemli bir tesis kazandirdiklarini ifade ederek, “Ülkemizin bu alandaki en iyi tesislerinden biri olarak hizmete sundugumuz bu güzel tesisin tüm yapim ve insa süreçleri belediyemizin kendi imkanlariyla gerçeklestirilmistir. Böyle güzel bir tesisimizin olmasi nedeniyle Geleneksel Spor Dallari Federasyonu tarafindan Rahvan At Yarislarinin en önemli resmi yarisi olan bu yarisin ilimizde ve bu tesislerde yapilmasina karar verilmistir. Bugün burada 6 kategoride resmi federasyon kosusu, 3 kategoride Yakutiye Belediyemizin özel kosusu olmak üzere toplam 9 kategoride kosu yapilacaktir. Erzurum ovasinin muhtesem manzarasi esliginde Yarismacilarimiz ve seyircilerimiz için keyifli bir gün olmasini temenni ediyorum” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memis ise, “Bugün burada büyük emekle yapilmis tesisimizin açilisindayiz. Rahvan At Yarislarini izleyecegiz. Bundan 100 yil öncesine kadar her hangi bir ulasim araci yoktu attan baska. Bu yüzden atin ne kadar degerli oldugunu biliyoruz. At bizim Türk kültürümüz için çok önemlidir. Emegi geçen herkesi kutluyorum muhtesem bir yer olmus. Bütün konuklarimiza hos geldiniz diyorum” açiklamalarinda bulundu.

Açilis konusmalarinin ardindan Büyüksehir Belediyesine bagli Mehteran Takimi mini bir konser verdi. Yapilan duanin ardindan kurdele kesilerek tesisin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis töreninin ardindan Rahvan At Yarislari büyük bir coskuyla basladi.

Atlarin kiyasiya mücadeleleri izleyenlerin nefesini keserken o anlar büyük bir dikkatle izleyenler tarafindan takip edildi. Yarislar gün boyu devam edecek.
Kaynak: İHA