Prof. Dr. Polat'a Çad'da Devlet Nisani Verildi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çad Cumhurbaskani Mahamat Idriss Deby Itno tarafindan akademik alanda gerçeklestirmis oldugu uluslararasi basarili çalismalar nedeniyle ilk defa bir üniversite rektörüne verilen unvan olan devlet nisani ile onurlandirildi.

Prof. Dr. Polat'a Çad'da Devlet Nisani Verildi
Resmi temaslarda bulunmak üzere Çad’a giden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a Çad Cumhurbaskani Mahamat Idriss Deby Itno tarafindan Cumhurbaskanligi Sarayinda düzenlenen törenle devlet nisani verildi.

Çad Cumhurbaskanligi Sarayi’nda agirlanan Prof. Dr. Refik Polat, törende çok duygulandigini ifade ederek Çad’in ikinci vatani gibi oldugunu söyledi.

Karabük Üniversitesi bünyesinde bine yakin Çadli ögrencinin akademik egitim aldigini söyleyen Polat, Çad ile ayri bir gönül baglarinin oldugunu dile getirdi.

Çad Cumhurbaskani Mahamat Idriss Deby Itno, Çad’dan Türkiye’ye üniversite egitimi için giden ögrencilerin yarisindan fazlasinin Karabük Üniversitesi’ni tercih ettigini söyleyerek devlet nisanini Rektör Prof. Dr. Refik Polat’in egitim yoluyla Çad milletine ölçülemez hizmet verdigi için takdim edildigini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Polat törenin ardindan Çad Cumhurbaskanina kendilerini Karabük Üniversitesi’nde agirlamak istediklerini söyledi.

Cumhurbaskani Itno, bu davetten mutluluk duydugunu belirterek uygun bir zamanda gelecegini ifade etti.

Devlet nisani töreninin ardindan heyetler akademik konularda görüsmelerde bulundu. Rektör Polat Çad’da bulunan üniversitelerle yapilabilecek akademik is birlikleri için görüsmelerine devam edecek.

28 Subat 2019 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in davetlisi olarak Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan merhum Çad Cumhurbaskani Idriss Deby Itno’ya, Yüksekögretim Kurulu’nda (YÖK) düzenlenen törenle Karabük Üniversitesi tarafindan fahri doktora takdim edilmisti.
Kaynak: İHA